Den traditionelle festival session blev afviklet med MC Hansen som en meget dygtig toastmaster, der førte de mange musikere hver for sig og sammen igennem det store program.

Drop Of Green

Irske Drop of Green gave en helt forrygende udgave af den ellers lidt slidte Whisky in The Jar. Allan Taylor og Mike Silver præsenterede med lune dejlige britiske sange, og Brophy’s Law satte tempoet væsentligt i vejret, mens Kristian Bach med et enkelt nummer, nok fik aftenens største bifald.

Så indvaderede JP & The Seeger Session scenen med 14 musikere, og gav et enkelt nummer, og så overrakte Jan Piet fra bandet et billede/foto til festivalens musikansvarlige Dorthe Kold og Svend Erik Larsen, fordi det indirekte var deres skyld, at bandet var blevet samlet igen. Det var i øvrigt sidste gang Dorthe og Svend Erik stod for musikprogrammet ved festivalen efter 10 år som musikarrangører.

Poul Krebs

Hans Thessink rystede sine populære bluespose med et enkelt nummer inden det var tid til overrækkelse af Folkemusikprisen til Poul Krebs. Her var der et par overraskelser, da den populære sanger efter at have modtaget prisen blev placeret ved et cafèbord med kaffe og kage, og så kom herrekoret ”Gasterne” og sang et par af Pul Krebs’ populære sange.

Louise Hammershøj

Så var det prismodtagerens tur til at komme med en overraskelse. Han havde henvendt sig til den lokale musikskole for at finde en talentfuld musiker. Det blev den nybagte 19-årige studine Louise Hammershøj, som blev kaldt på scenen og fik overrakt en af Poul Krebs’ guitarer. Efterfølgende fortalte hun rootszone, at hun har skrevet sange siden hun var 13 år, og hun var meget stolt af at hun havde fået et nyt instrument af den kendte musiker. Det er ikke første gang den unge musiker bliver hædret. For tre år siden fik hun Frederikshavns kommunes talentpris.

Ida Gard

Efter overrækkelserne gik det slag i slag med Eleanor Shanley & The Sentimentals, hvor MC Hansen jo er medlem, inden han igen svingede taktstokken og have Jørgen Dickmeiss, Thomas Kjellerup og svenske Spöket i Köket, inden alle de deltagende musikere afsluttede eftermiddagen med fællessangen ”Its Good to See You”.

Søren Krogh med band gav på sin helt egen stilfærdige måde en fornøjelig koncert, med sange om alverdens skæve eksistenser fra det nordjyske. Hans rolige gemytlige facon, hvor han fyrer det ene guldkorn efter det andet af i sine fortællinger får publikum til at smile og sidde og småklukke, mens musikeren fra Lønstrup forstår at sætte fine melodier til sine underfundige tekster.

Søren Krogh

På aftenprogrammet stod der fire danske sangskrivere på scenen med meget forskellige genrer. Thomas Kjellerup, Ida Gard, Kajsa Vala og Poul Krebs, som alle præsenterede meget forskellig musik. Der var både kendte og helt nye toner fra de fire musikere, der hver for sig gav det store publikum en stor oplevelse med deres varierede repertoire. Afslutningen med Poul Krebs og band var nok den mest effektfulde og nærmest følelsesladede.

Hele bandet stod frem på scenekanten og sang acapella uden brug af mikrofoner. Det affødte et meget langt og fortjent bifald.

 

MC Hansen