Når en festival afholder koncert kl. 10.00, så er der risiko for, at det bliver for en halvtom sal. Men da Projekt Walther startede på Kulturhus Kappelborg fredag ”morgen”, var der udsolgt, og de morgenfriske fik ikke kun rundstykke og kaffe, men en fornøjelig, hyggelig oplevelse med Flemming Walther og den eminente guitarist Morten Husted (øverste foto), Trods tidspunktet var de i topform og leverede en underholdende og velspillet koncert med gode historie.

Kejser Larsen fik en for årstiden “uventet gæst” på scenen.

Duoen lagde ud med Bonderøv for pengene, og så var linjen lagt, og efterfølgende fik vi historien om Ambulancen! Den havde dog ikke noget med et normalt udrykningskøretøj at gøre, men var en bil, der kunne komme med leverancer, hvis man løb tør for øl på Sydhavsøerne, hvor Flemming Walther kommer fra. Der var også et par eftertænksomme sange om hverdagens almindeligheder, men som Flemming Walther optimistisk sagde, at ”går man ned med flaget, så rejser man sig bare igen med flere flag”.

Så fulgte Kejser Larsen Band med Christoffer Kejser Larsen som en fremtrædende frontfigur. Han styrede sit band med en kraftfuld vokal og det ene flotte nummer efter det andet, både med følelse og med kant. Han bød på folkrock med forbindelse til flere genrer, så bandet dækker et stort musikalsk område.

Brophy’s Law

Brophy’s Law gav smæk for skillingen gennem hele deres koncert, hvor man ikke kunne kede sig, men kun nyde deres energiske optræden med rockende folkemelodier. Efterfølgende kunne man opleve det til lejligheden genskabte bigband JP & The Seeger Session Band.

Fra første strofe blev der fyret op kedlerne i den hollandske musikekspres, hvor der hele tiden skete noget for både øjne og ører. Det var et sandt festfyrværkeri af kendte melodier og med både folk, gospel, rock og flere andre genrer. Bandet afviklede deres sæt i et hæsblæsende tempo med stor energi og fik alle op ad bænkene fra første strofe, hvor Jan Piet de Klerk piskede en munter stemning frem ved at bede publikum komme så tæt på scenen som muligt.

Senere var det en anderledes oplevelse i Kulturcentret, hvor først smilende og charmerende Dorthe Gerlach præsenterede sine sange med nærvær, følelse og oprigtig spilleglæde. Hun blev efterfulgt af Folkeklubben, der præsenterede numre fra deres fem album. Kjartan Arngrim sørger for de gode historier og sangskrivning med folkelige og tankevækkende historier og ofte med skarp poetiske vendinger.

Så efter den anden dag på festivalen med sol og varme kunne alle konstaterer, at livemusikken nu er tilbage med fynd og klem, med stor spændvidde og mange utroligt velspillende og velsyngende musikere.

JP & The Seeger Session Band

JP & The Seeger Session Band

JP & The Seeger Session Band

JP & The Seeger Session Band

 

JP & The Seeger Session Band.