Foto: Claus Hellgren Larsen

Foto: Claus Hellgren Larsen

Roots-, folk- og jazzmusikken kan noget, som den elektriske musik har svært ved – nemlig rykke direkte ud i sommerlandet. Roots trives godt i folkelige omgivelser, den passer fint til grillfester, på campingpladser, på gader, torve, havne og strande høres lyden af violiner, harmonikaer, guitarer og andre akustiske instrumenter. Hvor folk færdes opstår den spontant og kan opleves frit på tværs af alder, nationalitet og er ikke lagt i de normer, der almindeligvis præger et musikarrangement.

Pigerne My fra Sverige og Bubba fra Island har i et par år været et omrejsende trubadourpar, som med en guitar og et par dejlige luftige stemmer har optrådt både små private steder og nu efterhånden også på større musiksteder. Byparken ligger i nogle af de smukkeste omgivelser herhjemme. Mange år før nogen fik ideen til at lave en rockfestival i byen, sponsorerede kommunen sommerkoncerter med mange forskellig slags musik her. My Bubba fik hjælp af en dansk kontrabassist, og de kunne sagtens nå ud fra scenen til publikum i parken – også deres selvironi fangede de fleste.

Deres musik er ellers meget afdæmpet og med ganske få virkemidler, men uanset hvordan de bærer sig ad, så får de lavet nogle fortryllende klange. Vi fik både jingles, en klappesang fra Samoa og sange om jungler og ørkener, som de har skrevet for at glemme den kolde nordiske vinter. Og Bob Dylans ”You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go” blev der tid til. “Vuggeviser fra landet” kalder de selv sangene, og med en næsten ny LP/CD “Travelogue” tager de lidt rundt i Danmark, og der bliver lejlighed til igen at høre disse.