Selv om der var KAOS på caféscenen i Musikhuset, blev Aarhus Folk Festival spillet i gang med manér. Men inden de musikalske løjer blev sluppet løs, kunne formand for DMF Lars Kiehn byde velkommen og fortælle lidt om Aarhus Folk Festival og glæden ved musikken, som i den kommende uge bliver spredt ud i mange hjørner af Aarhus.

Man kan godt kalde trioen for international. Den består af tyske Franziska Günther, Siggi Björns fra Island og danske Esben Langkniv. De tre musikere er egentlig kendte som troubadourer og plejer at optræde hver for sig, men har nu flere gange fundet sammen og er draget på turné. De har netop afsluttet en rundtur i det tyske efter en forårstur til Færøerne. De tre sanger/sangskrivere begyndte sammen for halvandet år siden og forventede, at det blot skulle være en engangsforeteelse. Men de fandt ud af, at der var grobund for et mere formelt samarbejde, da både publikum og de tre musikere hyggede sig, og det gjorde de også på Musikhusets caféscene. Ved koncerterne giver de på skift numre fra deres repertoire, men støtter også hinanden i alle numre med både vokale og instrumentale akkompagnementer.

En vigtigt detaljer er også deres mange gode historier om tekster og melodier, og det foregår på dansk for alle tre musikeres vedkommende. Esben Langkniv sang om at ”han skulle ikke have noget med herfra”, det skulle måske undtagelsesvist være ”mormors ruskomsnusk”, inden han lige tog en tur omkring Graceland og Bauhaus.

Franziska Günther serverede smukke sange – lige fra en vuggevise til kærlighedssange og en countrysang, der skulle passe til et cd-cover, mens Siggi Björns gave muntre ballader latinske toner og en fin sang om Just Another Day.