Duoen Long Way Home er på et lille visit i Danmark, som bringer dem til Skælskør, København og Aarhus. Jeg valgte deres Danmarksdebut i Skælskør og fik en dejlig oplevelse. I aften d. 28. april spiller de i Karens Minde Kulturhus i KBH kl. 20 og i morgen lørdag d. 29. i Teater Refleksion i Aarhus kl. 19.30.

Hollandske Owen Schinkel mødte Kylie Kay Anderson i Tennessee, USA i forbindelse med fælles musikstudier på universitetsniveau, hvorefter de flyttede til Cork, Irland. Her fortsatte de sammen deres musikuddannelse, og parret er nu bosat i Holland. På denne baggrund giver duoens navn god mening for især ham.

Kylie Kay Schinkel opdagede bluegrass-musikken i 2013, begyndte at spille dobro og har siden også lært at beherske guitar. Anderson kommer fra Utah og begyndte tidligt at spille mandolin, men er også meget ferm på akustisk guitar. Det var tydeligt at høre begges skoling og de snart mange år, som de har spillet sammen.

Deres repertoire består mest af bluegrass- og countrysange krydret med et par instrumentalnumre. Vi fik et par af deres egne kompositioner, og Anderson fortalte, at hendes favoritmandolinist er Dempsey Young fra bandet Lost & Found og vi fik et par sange fra deres ældre repertoire. I

Ikke mindst John Prine-sangene, ”Speed of the Sound of Loneliness” og ”In Spite of Ourselves”, var veludførte og mindede os om, at ikke alle sangtekster absolut skal handle om dybt alvorlige emner. Det var befriende for en gang skyld at høre morsomme og pjattede sange uden ironi og løftede pegefingre, og det blev en dejlig aften i den velbesøgte og hyggelige café.