Da undertegnede satte sig til rette, var det uden nogen anelse om, hvad der skulle foregå på scenen. Selv om det godt nok var syvende gang, at bandet spillede på Skagen Festival.

foto54978Tanken var blot at skulle høre skifflemusik á la George Formby eller Lonnie Donegan! Jeg burde selvfølgelig have haft en anelse om, at der var musikalske løjer på trapperne med et dekoreret slagtøjssæt i den ene side af scenen og en kæmpebanjo i den anden. Det engelske firemands-band, London Philharmonic Skiffle Orchestra, skuffede absolut ikke. Tværtimod var det en stor, positiv overraskelse, både deres optræden, men også deres høje musikalske niveau, som kræves for at kunne lave sjov under en hel koncert.

foto54889De havde mange omklædninger og udstyrsskift undervejs i koncerten, så man næsten blev stakåndet ved at følge de fire musikere. De gav mange prøver på deres store musikalske kunnen med både aktuelle jokes og også mere klassiske numre, som vakte stor jubel. Mike Martin på banjo med mere, The Right Horrible Ronald Regan spillede bl.a. bas, på vaskebræt, kylling og andre ”instrumenter” var det Captain Cabbage og endelig Martyn Oram på guitar med meget mere.

Bandet præsenterer keltisk, country, blues, folk, pop og flere andre genrer i deres festfyrværkeri, hvor livsglæden får frit løb, og deres skrupskøre og vanvittige indfald næsten tager fokus fra musikken. Men kvartetten gav alligevel en velspillet koncert og hentede i øvrigt forstærkning i et nummer af Margit fra Vejle!

 

 

 

 

 

 

foto54949

Med Margit fra Vejle