Lørdag blev scenen i Kulturhuset indtaget af fire vikinger i form af bandet Krauka. For der blev afholdt en såkaldt kamæleonkoncert, hvor bandet fortrinsvis havde hentet inspiration i musikken, som den blev spillet for ca. 1.000 år siden.

Kamæleonkoncerterne udmærker sig ved at være professionel musik af høj kvalitet spillet i børnehøjde, primært for fem til otte-årige. Koncerterne skal give børnene en anderledes levende musikoplevelse, både som vedkommende, men også som noget imødekommende.

Alt dette levede Krauka op til, da de gæstede Kulturhuset i Skanderborg og præsenterede mange forskellige instrumenter fra vikingetiden. Blandt instrumenterne var lyre, jødeharpe, skalmeje, trommer, bouzouki, fløjter, cello, klarinet og basguitar.

Krauka forstod at få børnene med ved både at have fællessange og kædedans på programmet, hvor de tidligere tiders instrumenter var i centrum sammen med især bandets islandske sangers kraftfulde stemme.

Teksternes indhold skifter fra det eventyrlige til det spændende, lidt mystiske og måske uhyggelige, og med både melankolske og muntre melodier.

Den ældre nordiske folkemusik er absolut ikke kedelig, og mon ikke de fleste børn og sikkert også deres forældre fik ørerne op for fordums tiders anderledes spændende musik.

Efter koncerten havde børnene mulighed for at komme tæt på instrumenterne og stille spørgsmål til bandet, der senere på året skal til bl.a. Island og til vikingefestival i Norge.

 

http://www.krauka.dk/krauka.dk/HOME.html

Af Per Dyrholm