En veloplagt Dorthe Gerlach med Michael Hartmann og band gav publikum en stor oplevelse med deres americana og folk-country-pop ved en ekstrakoncert i Aarhus Musikhus. Billetterne til den første koncert var hurtigt blev udsolgt.Sangerinden fra Hush havde en iøjnefaldende rød kjole og sølvstøvletter på, og lige så farverig Dorthe Gerlach var, ligeså farverig var musikken. Der var mange nye numre fra bandets nyeste udspil ”Sand”, som indeholder mange meget personlige sange om livets mange oplevelser på godt og ondt – og meget ærligt fortolket af Hush. Eksempelvis i I Grew Up In This House og den dag, da Michael Hartmann skulle aflevere nøglerne til sit barndomshjem efter forældrenes død.

Det med ærligheden omkring deres forhold og musik er et gennemgående sympatisk træk, som viser at ikke alt i livet er rosenrødt, men man kan overvinde meget ved fælles hjælp. Det har duoen skrevet om i sangene Home og Friends Forever. Især første sæt under koncerten indeholdt de mest private toner fra Hush, uden at det af den grund var melankolsk.

Dorthe Gerlachs kjole blev skiftet til en glitrende, glimtende guld/grøn buksedragt i andet sæt og også mere muntre toner med flere numre fra de tidligere fem albums, som Hush har udgivet siden debutalbummet A Lifetime fra 2004. Så det blev et vuggende, svingende, vrikkende genhør med mange af bandets kendte melodier, som Dorthe Gerlach smilende og charmerende præsenterede for publikum. Foruden ægtefællen Michael Hartmann på guitar havde hun Jesper Lind med på slagtøj, Morten Jay på bas og på keyboard Mikkel Damgaard.

De musikalske fortællinger blev suppleret med gode historier fra sangerinden, der ved slutningen af koncerten bl.a. fortalte, at helt fra hun var en lille pige og drømte om at synge, så var drømmen at publikum klappede og forlangte et ekstranummer! Og det var så, hvad hun oplevede og kunne give det i form af den første sang, som Dorthe Gerlach indspillede på dansk, nemlig den smukke ”Ingers ting”. Dermed blev aftenen rundet flot af, og nu venter sommerlandet på Hush, som spiller på en lang række festivaler. Se rootszone.dks kalender.

http://hush.dk/