HP Lange har længe tilhørt toppen af dansk bluesmusik, og selvom han tidligere har fået anerkendelse for sit musikalske virke, så er det absolut fortjent, at han netop også har fået prisen for årets bluesudgivelse I Feel Fine

Hans Peter Lange blev født i 1963, og som præstesøn var det vel passende, at han som helt ung startede med at synge i kirkekor. Men som 16-årig hørte han først the blues, og især den akustiske blues blev siden hans metier og passion. Efter et ophold i Louisiana og Mississippi sidste år fik HP lejlighed til at møde og spille med flere af sine blueshelte. Især musikbyen New Orleans har givet inspiration til mange danske musikere. Både jazzmusikere og folk som (især) Esben Just, men også Lasse Helner, Peter Abrahamsen m.fl. har hentet inspiration her. HP sugede også til sig af mange slags musik, før han vendte hjem til Jylland for at forberede musikken og indspilningen af sit seneste album I Feel Fine.

New Orleans’ sociale og kulturelle smeltedigel kan sammenlignes med den lokale ret gumbo, der er sammensat af mange forskellige ingredienser. Musikalske stilarter, rytmer og orkestersammensætninger blandes i en ægte rootsgryde.

HP Lange og Big Gumbo med JK Dam Pedersen/trommer, Dave Stevens/bas og Niels Bonefaas/banjo og fiddle beviste, at de virkelig har ramt en god opskrift og laver et godt mix af akustisk rootsmusik. Ligesom på numrene fra I Feel Fine-albummet, så fik vi – foruden blues – også lystige klange af old-time, cajun, ragtime, m.m. Det er især Bonefaas, som tilføjer disse nye lag til de traditionelle sange suppleret med HP’s egne kompositioner.

Glæden ved at socialisere prægede først publikum, men HP Lange & Big Gumbo formåede at tiltrække de flestes opmærksomhed. Den lidt skramlende, metalliske lyd fra HP’s stålguitar og banjoen gav en taktfast sejt swingende og smittende energi, som appellerede til dansebenene. Næsten uretfærdigt, men de tilladte 500 siddende gæster på Axeltorv nøjedes med at klappe og gynge me