Happy Heartaches? Tja, den amerikanske traditionelle musik er fyldt med tekster om hjertesmerter, længsel, svig og tårer. Samtidig er den ofte ledsaget af musik med masser af energi og livsglæde, så paradokset er jo egentlig indlysende, og det er årsagen til, at kvartetten har valgt dette bandnavn.

Albin Ekman, violin, og Alicia Jardine, banjo og mandolin, har tidligere spillet sammen i bluegrassbandet Friendly Neighbourhood Stringband, Brita Blörs, kontrabas, og Max Tellving, guitar, har en fortid i Family Band og Tall Dark Strangers. De er alle gode sangere, og da de blev forenet i Happy Heartaches, var det især med det formål at findyrke de særlige vokalharmonier, som benyttes i Sydstaterne – i deres tilfælde de firstemmige kor.

Det er nemlig oldtime- og bluegrassmusikken, som er deres speciale, og det repertoire, de præsenterede, bestod af både traditionelle numre og nyere materiale. De havde hentet et par sange fra Tim O’Briens repertoire, og så er de selv gode sangskrivere og kunne bidrage med flere fine, originale sange og instrumentalnumre. De fik vist, at de tillige er udmærkede, tæt samspillende instrumentalister. Især Ekmans fiddle-spil havde en høj standard.

Brugen af kun én mikrofon og podiet, som Jardine måtte benytte, når hun var i fokus, gav en masse bevægelse rundt på scenen. Med høj energi, humor og spilleglæde kunne vi alle fejre den svenske nationaldag, 6. juni, med manér, og Bluegrass Music Denmark kunne slutte forårssæsonen med disse dygtige og uhøjtidelige svenske hillbillies.