Den fynske duo Strawberry Blonde beviste, at de har meget mere i sig, end blot en enkelt cd

Selv om de har spillet sammen i ca. 20 år, har tvillingesøstrene Anja og Betina Følleslev alligevel begrænset erfaring med live-optræden, da de skulle præsentere musikken fra deres første cd, der udkom i oktober sidste år. De lod sig ikke påvirke af et meget lille fremmøde på Fatter Eskil i Århus, men kørte professionelt deres program igennem.

Til koncerten var duoen forstærket med guitarristen Peter Skjerning, og sammen kom de tre næsten gennem hele debutalbummet ”Glorious” og præsenterede også flere nye numre på både engelsk og dansk.

Og ikke mindst de tre numre på dansk, der var på aftenens repertoire, gik rent ind hos publikum. Især bandets nye sang ”Lukker og slukker” var iørefaldende, så mon det ikke på et tidspunkt bliver til en cd med udelukkende danske sange?

Men hvornår det bliver, er usikkert, da søstrene afslørede at de har en del sange på både dansk og engelsk på ventelisten.

Men ellers er det ”Memory Lane”, ”Maybe”, ”I’m low”, ”Girls night out” og selvfølgelig debut-cd’ens titelnummer “Glorious”, der star printet ind i hukommelsen efter en koncert, hvor man især bemærkede den flotte harmoni mellem søstrenes næsten synkrone stemmer. Og selv om både Betina og Anja synger flot hver især, så står duetterne stærkest i billedet.

Søstrene Følleslev kunne også fortælle om baggrunden for deres sange, der er inspireret og skrevet af mange forskellige steder. Fra en tur med Oslobåden, til et sommerhus i Bogense, eller et besøg i det romantiske Irland. Endelig har pigerne hentet ny inspiration i New York i år, hvor de blandt andet mødte sangerinden Lucy Kaplansky.

Sidst duoen var i Århus, havde de efterfølgende fået skæld ud for ikke at spille ”Find your star”, men det blev der rettet op på ved aftenens besøg, hvor pigerne også spillede nummeret ”Want you tonight” på scenen for første gang.

Efter en medlevende udgave af ”Glorious november” som afslutningsnummer, kan Strawberry Blonde se fremtiden i møde med optimisme, og måske omskrive titlen til ”Glorious 2010”!

Strawberry Blonde, Fatter Eskild, Århus, 11. marts, 2010