eivør gruppekram lige inden trioen går på scenen

Gruppekram lige inden bandet går på scenen

En koncert med Eivør med efternavnet Pálsdóttir er ikke blot en stor, musikalsk oplevelse, men man får også et meget sanseligt og visuelt indtryk med sig hjem. Den færøske sangerinde med den krystalklare, smukke stemme giver sig fuldt ud og er ikke bange for at krænge hele sin musikalske sjæl ud. En af hendes helt store styrker er det helt unikke temposkift, hvor hun går fra at være en spindende kattekilling til at være en rå headbanger.

eivørMan kan hele tiden glæde sig over, at hun har snor til sine færøske rødder med den både barske og blide natur, uanset om hun synger på sit modersmål eller på engelsk. Der er også en linje tilbage til de nordiske toner og til folkemusikken. Hun forstår også at udvikle sig med musikken, eksperimenterer med elektronikken for at glide tilbage til numre udelukkende med sin håndtromme.

Hun har optrådt med kæmpekor, symfoniorkestre, big bands, og netop nu turnerer hun med sine to faste musikere Mikael Blak og Høgni Lisberg. Dem må man absolut ikke undervurdere, selv om det er Eivør, der ”stjæler” billedet som frontfigur med både spilleglæde og stor energi..

Numre som Salt og Rain er jo nærmest legendariske ligesom den smukke True Love og så ikke at forglemme Trøllabundin, der var ekstranummer efter aftenens sæt. Ellers er repertoiret fortrinsvis fra hendes første live-album, der er indspillet under et par koncerter i Torshavn. Herunder kan man lytte til Falling Free, der også var på sætlisten i det spændende, velorganiserede og fleksible spillested Fuglsøcentret.

eivørHun spiller i aften (16/3) på Horsens Ny Teater, søndag i Aarhus på Train, onsdag går turen til Odense, hvor hun spiller på Posten, inden hun torsdag er i København for at give koncert på Bremen Teater. Derefter tager hun til Fermaten i Herning lørdag, men har forinden været  et smut i Malmø fredag. Og så slutter hendes første Danmarksturné i flere år i Viften i Rødovre søndag 24. marts.

Home

eivøreivøreivør