Svenske Dunderhead har for længst placeret sig som ét af Europas bedste bluegrassbands. Allerede i 2014 vandt de European World of Bluegrass’ koncertkonkurrence i Holland, og siden har de optrådt rundt i Europa og udgivet to album samt fået en del opmærksomhed også i USA.

Det er der jo ikke meget Dunderhead/Tumpehoved over, og det var der heller ikke på denne koncert, hvor de beviste, at de stadig er et topband. Musikerne kommer fra store dele af Sverige, og selv om de har måttet indstille aktiviteterne i et års tid, så er de tilbage med fuld styrke. De er alle rutinerede og glimrende musikere med fortid i andre bands og spillede i moderne bluegrass-stil med primært egne kompositioner.

Angelina Lundh er både komponist, forsanger og så håndterede hun – i bluegrass-sammenhæng – noget så sjældent som en harmonika. Sammen med især Anders Tennesten på banjo og resten af bandet kunne deres stil indimellem lyde lidt som Alison Krauss & Union Station.

På denne velbesøgte aften benyttede den danske bluegrassforening BMD lejligheden til at markere en slags generationsskifte, idet bl.a. formand Arne Sørensen har valgt at trække sig. Det er, efter at han i mange, mange år har ’skrevet’ foreningen og været ildsjæl og garant for, at især den traditionelle bluegrass har kunnet trives godt i Danmark.