Her på egnen behøver man ikke skamme sig over at være ligefrem. Hvis det stikker os, kan vi godt foregive at være sofistikerede og intellektuelle, men i bund og grund har mange af os en simpel tilgang til virkeligheden.

Måske er det derfor, vi går og nynner med på en sang som Ondt I Røven. Singer-songwriteren David Meyer optrådte nemlig forleden i Vordingborg og derefter i Næstved og fik os til at synge med på denne helt nye sang. Den blev hængende i øret og kan nemt gå hen og blive sommerens hit.

Meyer er temmelig ny på scenen. Han havde ikke egne sange nok til at optræde en hel aften med dem i Kongebryg, så han har også populære coversange på repertoiret. Han har kun optrådt sporadisk. I 2018 indspillede han egne engelsksprogede sange på EP’erne Old, New, Borrowed and Blue samt Drunken Heartache. Med enkelt guitar- eller klaverakkompagnement og en god stemme viser han et lovende sangskrivertalent.

Derfor var det overraskende, at han fornylig sammensatte en vellykket dansk sang om et aktuelt tema. Teksten er ikke et forsøg på poetiske underfundigheder eller sproglige spidsfindigheder, men et vellykket eksempel på, at det man vil sige, tit siges bedst direkte. I et ligefremt og dagligdags sprog formulerer han dét, mange af os tænker på og snakker om. Enhver sommerrevy ville være misundelig på at have en sådan sang som et indlæg i den offentlige debat. Nu vil det vise sig, om denne krænke-hymne finder vej via diverse medier til andre egne af Danmark. Jeg synes, at den fortjener det.

Home