Det var dobbelt op i Bruun Hjørnes, Skælskør. Dobbelt op på amerikansk musik, forstås.

Kim Sagild har som guitarist, producer, sideman m.m. sat varige aftryk på den danske musikscene. Jeg fik en snak med ham om dette – hans nye projekt. Efter lige at have vendt perioden i bandet Buki Yamaz, fortalte han, at han er opvokset i USA og kender den tids amerikanske musik ud og ind. Nu har han fundet tid til at dykke tilbage i netop denne musik og præsentere den i akustisk stil.

Musik kan forene generationer, og den erfarne Sagild fortalte, hvorledes han havde fundet sammen med den talentfulde Oliver Mønster (akustisk guitar og steel guitar). ”Nu mangler vi bare en smuk sangerinde”, sagde Sagild, og det blev – og er – den delvis lokale Cille Rowedder.

Dansk Amerikansk Musikklub

Så skulle de finde et navn, og efter nogle forslag blev det Dansk Amerikansk Musikklub. Det var lidt tænkt som et hyggeprojekt, men er allerede begyndt at tage fart. Det er tikket bookinger ind til bl.s. Musikhuset Aarhus og Værket i Randers.

Det kan man godt forstå. De gav en uprætentiøs, men meget medrivende koncert. De har sammensat et smagfuldt repertoire af, hvad man kunne kalde ”Den sorte amerikanske sangbog”: Ray Charles, Aretha Franklin, Bill Withers, Stevie Wonder og Muddy Waters. Lidt i stil med det som Theessink, Nalle & Møller havde succes med for snart 10 år siden.

Herefter kom mere dansk-amerikansk, da de også delvis lokale Cross Island Porch Band (øverste foto) gav en frisk gang bluegrass. Oven i købet med et frisk, nyt bandmedlem, Rick Hauchmann (guitar og sang), fra North Carolina. Vi har tidligere præsenteret bandet her og kan nøjes med at sige, at trods dette var deres første optræden sammen, så har de allerede fundet melodien. De er stadig velspillende, og har et godt repertoire af traditionelle og nyere bluegrassnumre.