På verdensmusikfestivalen er mange af de deltagende kunstnere hentet her til Danmark, men mange er bosat i Danmark og Skandinavien, og derfor er orkestrene virkelig repræsentanter for den multietniske musik.

Tamala, som indledte lørdagens koncertrække på Skt. Hans Torv kunne f.eks. præsentere musikere fra Burkina Faso, Herlev, Guinea, Nørrebro, Senegal m.m. Men klædt i farverige dragter og udstyret med djembe, ngoni, belaphon og andre traditionelle vestafrikanske instrumenter gav de et rytmeshow, som beviste, at de er tæt sammenspillede. Den medbragte fordanser satte skub i dansen. Herefter gav Rebeca Ortega en flot opvisning i flamencodans.

Så blev det tid til Gadjos, også en gruppe sammensat af flere nationaliteter. Orhan Ôzgur Turan var i spidsen med sang og spillede elektrisk baglama. Med en spektakulær sousafon og en stærk rytmegruppe og blæsergruppe fik vi en gang mellemøstlig og østeuropæisk inspireret musik. Der var plads til både energisk sammenspil og nogle lange soli, og det hele blev serveret i gode arrangementer og i en nutidig lyd.

Også her var der relevant DJ-musik i pauserne, mens der blev gjort klar på scenen. Og skulle man få lyst til en snack eller et måltid, så har området næsten lige så mange barer og restauranter med eksotiske køkkener, som musikken repræsenterede.