Vi var lige kommet ind i februar, da årets første festival blev afholdt i Træden, ca. 20 kilometer vest for Horsens. En lille by med 201 indbyggere, en kirke og et forsamlingshus, og begge steder var der fyldt til randen med publikum.

Alle koncerter begyndte med en fællessang, og efter Magnus Knudsen havde åbnet festivalen i forsamlingshuset, gav Anne Dorte Michelsen sin første solokoncert nogensinde i en kirke. Sangerinden og sangskriveren er jo kendt fra Tøsedrengene og Venter på far, men har også en flot solokarriere i gang. Hun præsenterede således flere numre fra sit nyeste album ”De voksnes rækker”. Stilfærdige, dejlige livsbetragtninger uden de store armbevægelser. Blide og rolige melodier om dagligdagen både før og nu.

Men publikum fik heldigvis også de mange kendte sange: Før eller siden, sangen om den økologiske landmand, om vasketøj, og ikke mindst Ud under åben himmel, der fik det helt store bifald frem fra et meget tilfreds publikum. Inden afslutningsnummeret En lykkelig familie, som fik stående bifald, gav hun også en smuk sang til sin far. Ekstranummeret var en a cappella sang, som modbeviste et spørgsmål, som Anne Dorte Michelsen fortalte, at hun sommetider fik: ”Synger du stadig”? Det kan hermed bekræftes, at det gør hun heldigvis og i høj grad.

Så var Skammens Vogn på scenen i forsamlingshuset. Der blev præsenteret dansk folkrock med både tunge og frisk toner. Deres tekster er ofte finurlige og særegne, og selv om Michael Zeuthens vokal ikke er den mest iørefaldende, så forstår han alligevel at få teksterne præsenteret med lune og charme. Mathilde Zeuthen supplerer glimrende på flere numre, både som kor og solo. Så med bandets repertoire bestående af både blues og viser i folkrockgenren, bliver man underholdt godt,

Inden aftenen sluttede med Basco, gav Who killed Bambi, Therese Aune, Julie Marie og festivalarrangør Ida Wenøe koncert i kirken.

Så nu er det blot at håbe, at de to unge arrangører Ida Wenøe og Martin Fehr Therkildsen fortsat har mod på at følge dette års succes op til næste år.

Skammens Vogn