Ser man på vores koncertkalender her på siden, er den ærlig talt og forståeligt nok meget tom. Det samme gælder selvfølgelig oversigterne på de forskellige spillesteder eller rettere: De up-coming koncerter på hjemmesiderne er blevet stemplet med ”Aflyst” eller ”Flyttet” – eller spillestedet skriver simpelthen, at de har lukket til og med 28. februar. Det er jo så nogle få dage før, at vi vil erfare, om nedlukningen fortsætter eller ej, og om vi kan komme til koncerter i marts.

Tide Lines

Jeg har kun tjekket enkelte spillesteder rundt i Danmark, men vi ved jo, at historien er den samme overalt. Med hensyn til f.eks. Baltoppen er der inden for roots/folk-genren muligvis koncert med skotske Tide Lines d. 30. marts – den kan man da håbe på. Bandet har ifølge planen flere koncerter i DK omkring det tidspunkt. På den anden side er England, Irland, Skotland stadig hårdt ramt af corona og restriktioner, og måske er otte uger ikke nok til at lette på det. Allerede d. 9. februar skulle Jane & Shane have spillet i Baltoppen – deres oprindelige koncert i januar blev flyttet, og de fik så februar-datoen i stedet for Fourth Moon featuring Ainsley Hamill fra Skotland. 13. april står Hannah Rarity efter planen på scenen. (øverste foto: Elly Lucas)

Landets folk-klubber lider selvfølgelig også, selv om de som udgangspunkt kun skal administrere måske otte-10 koncerter på en sæson. Det gør det formodentlig ikke meget nemmere. I Haslev Folk Club aflyste de en blueskoncert i januar og nu også Bente Kure & Leif Ernstsen d. 5. februar. Jeg krydser fingre for, at Benny Holst Trio kan spille deres koncert d. 12. marts. Der er to yderligere koncerter på programmet i april.

Halkær Kro har nu aflyst den i nok i forvejen udskudte Burns Night d. 13. februar (med Eleanor Shanley & Rod Sinclair), d. 25. The Crazy Ivans og d. 5. marts guldtrioen McGoldrick, McCusker, Doyle, der jo også kommer fra hhv. England, Skotland og Irland. Set med de positive briller på vil Benny Andersen Hyldestkoncert (måske) kunne finde sted d. 19. marts med Rasmus Dissing, Jens Jefsen, Henrik Gunde og Morten Lund, måske sangaften d. 25. marts fra den nye Højskolesangbog, og d. 9. april står Oysterband forhåbentlig da på scenen i Halkær.

Husk – når det igen bliver aktuelt – at sende informationer til os om jeres folk, roots, blues, country med mere-koncerter til vores kalender. Mail pdyrholm@hotmail.com