Godtfolk Festivalen på Fanø måtte, som så meget andet i denne skæve tid, aflyses i år. Styregruppen var dog ikke specielt fornøjet med bare at rette blikkene mod 2021. Derfor søgte og fik man et beløb fra kulturministeriets pulje til kompensation for sommerens manglende musik på scenerne og arrangerede en række koncerter i samarbejde med Nordbys kulturhistoriske forening Fannikerdagen.

Troubadours On Tour

Den 16. august havde man fanget Wenzell & Bugge på deres ultrakorte turné til en kirkekoncert, inden Ronni Wenzell skulle hjem til Brasilien. De fire sangere og sangskrivere Bo Bech fra The Reptones, Nis Gaarde fra The Consolation, Kristian Gaarskjær fra Select Captain og Rebekka Thornbech, der i sommer har slået sig sammen under navnet Troubadours On Tour, leverede både en aftenkoncert i Sønderho d. 22. august og en kirkekoncert i Nordby den følgende eftermiddag. De repræsenterer den brede genre, der betegnes med den nudanske ord americana.

Koncerterne fortsætter d. 10. september med Sylfide, hvis både nyskrevne og traditionelle musik bevæger sig inden for det nordiske toneområde. De fire musikere udfører deres sensitive klangflader på vokal, keltisk harpe, tangenter, violin, og bas.

Stundom hed Elmøe & Hoffmann, indtil Julian Svejgaard Jørgensen blev fast medlem med sine tangenter. De behøver næppe en nærmere præsentation. D. 12. september leverer Stundom (øverste foto) en koncert i Sønderho i netop den weekend, hvor Godtfolk skulle være løbet af stablen. Dagen efter giver de kirkekoncert i Nordby. Således fik de på Fanø kompenseret lidt for årets aflyste festival.