Den første festival i Skagen blev afholdt i 1971, så jubilæumssæsonen skulle jo have været afholdt for to år siden. Men coronaen kom på tværs to gange, så det bliver altså først her i 2022, at man atter kan komme til Danmarks nordligste festival. Der er stablet et flot program på benene trods den usikkerhed, som har hersket indtil her efter nytårsskiftet.

skagen 2022

Det har uden tvivl været svært at lave aftaler med musikere til årets festival. Men det fyldige program er nu klart, og der åbnes torsdag 30. juni om formiddagen i Kultur- og Fritidscentret med en børnekoncert. Senere bliver det Skawboaften med lokale kunstnere, som alle har tilknytning til Skagen og under ledelse af musikeren Knud Erik Thrane.

grip

Erik Grip

Der er også gang i de øvrige scener. Således kommer norske Blue Ribbon og Erik Grip på scenen i Kulturhus Kappelborg, mens Tørfisk og Outlandish er blandt de mange, som skal optræde på Havnescenen. Torvescenen byder også på masser af musik, og bl.a. spiller Souvenirs og Baby Did a Bad Thing. Så det er med at være på plads allerede fra torsdag.

Fredag står Dorthe Gerlach og Folkelubben på programmet i Kultur- og Fritidscentret, mens Walther og Allan Taylor er på Kappelborg. Torvescenen får blandt mange andre besøg af Laursen og Kasper Buch samt SUPERSCUM. Og så er det lykkedes arrangørerne at få samlet JP & The Seeger Session Band til to koncerter under festivalen. (øverste foto)

Tobacco

Det store band med op til 15-20 musikere er ellers stoppet for et par år siden, men de ville gerne samles igen, når det nu var Skagen, der kaldte. De giver deres to absolut sidste koncerter fredag og lørdag på Havnescenen. Her kan man også møde The Kilkennys, Scrum og den energiske australske sangerinde Toby Beard.

Lørdag er Slåbrock Band, Søren Krogh og Tobacco ligeledes blandt de mange navne på Havnescenen. Og på Kappelborg kan man høre Mette og Børge Solkær, BRAGR og Michelle Birkballe, der slutter af. Torvescenen får bl.a. besøg af Stine Klingsten og All My Exes.

Der sluttes af omkring middag søndag på Torvescenen med BRAGR og Tom Donovan, efter at det norske mandskor Flekkefjord Sangforening har åbnet dagens koncerter. Mens man kan opleve  The Dublin Legends, Signe Svendsen og Lars Lilholt på Havnescenen ved søndagens afsluttende koncert. Så dermed vil Skagen Festivals runde jubilæum endelig være blevet markeret godt og grundigt og med manér.

Folkeklubben

Signe Svendsen