København på en lørdag-søndag i februar: Adam Cohen, Fiona Hunter & Mike Vass, Sønderho-bal og Jens Lysdal & Friends. De er  på fire forskellige plakater denne lørdag og søndag i centrum af København og på Frederiksberg.

Adam Cohen. Foto: Per Dyrholm

Adam Cohen. Foto: Per Dyrholm

I den forløbne uge har canadiske Adam Cohen igen rundet landet med koncerter i Holbæk, Næstved, Esbjerg og denne søndag i københavnske Pumpehuset. 42-årige Cohen er i de seneste år og efter en længere pause fra musikken for alvor trådt i karakter som sin egen. En singer/songwriter med egen stemme og talent at forvalte. Som enhver vil vide, er han søn af den ældre Cohen, og det har indimellem været lidt svært, men også meget privilegeret, erkender han.

”Han har været utrolig hjælpsom. Glem at jeg er hans søn. Jeg er blevet undervist i at skrive lyrik af Leonard Cohen, og jeg havde hans følsomhed at trække på. Og jeg tænker ikke kun på det genetiske.”  Adam Cohen har flere gange spillet på Tønder Festival, og i oktober gav han koncert i DR Koncerthus.

I andre fine og for dansk folk ret så utraditionelle rammer spiller guitarist & singer/songwriter Jens Lysdal på selveste Det kongelige Teaters gamle scene lørdag aften. Han har & friends med, og det er denne aften på violin og mandolin Bjarke Falgren, Hal Parfitt-Murray, mandola/viola og Jon Bruland på bas. Det sker som led i et særarrangement, som balletmester Nicolai Hübbe står for, og temaet på denne Valentine’s Day er passion. Balletmesterens intention med ”Hübberiet” er at give et indblik i ballet og se den fra nye vinkler. Snak, debat og dans følges ad, og aftenen byder udover Lysdal & Friends på danseren Selene Munos, forfatter Martin Kongstad og Den Lalleglade Brigade. Mon ikke vi kan regne med, at Jens & vennerne skruer godt op for kærligheden til musik!? Den er der jo ikke tvivl om.

Fiona Hunter

Fiona Hunter

På Bartof Stations lidt mere ydmyge rammer – men et godt og relativt nyt spillested klos op ad Frederiksberg Metrostation – giver duoen Fiona Hunter og Mike Vass koncert med vægt på  traditionel skotsk musik. De har spillet sammen i bandet Malinky, men i forbindelse med Fiona Hunters debutalbum begyndte de at turnere som duo. Hunters smukke stemme og cellospil samt Vass på violin, guitar og backingvokal er en stærk, skotskternet cocktail, og de er begge mere end kompetente musikere. Mike Vass er en efterspurgt musiker, komponist og musiklærer, har selv udgivet en række albums og har bl.a. også turneret med det populære Paul McKenna Band.

Lørdag aften bliver det vildt på den fede, Fanøske måde, når det ganske ualmindelige Operaen på Christiania slår dørene op for Fanø med friends og fans og byder op til bal med Sønderhoning, kaffepunch og garanteret gang i den med mange violiner med flere instrumenter & musikere fra øen med de stærke, lokale musiktraditioner. Det er tredje gang, at denne overraskende alliance finder sted. Det tilrådes at komme tidligt. Halløjet starter kl. 21.