Igennem årene har Halkær Kro holdt fanen meget højt med flotte og alsidige musikprogrammer, og i dette efterår er barren igen sat højt. Den 11. 11. holder spillestedet 25 års jubilæum, og det gør de med manér, både på dagen (se længere nede) og i jubilæumsåret.

Sæsonen er allerede indledt med Rasmus Lyberth og Susanne for få dage siden, og allerede den 30 september byder man så på det multikulturelle band Dunia med medlemmer fra Rumænien, Syrien, Afghanistan, Israel, Kuwait – og fra Danmark. Det er ankermanden Morten Carlsen, der har samlet de ni musikere, som hver især er stjerner på deres instrumenter. Samme aften kan man også opleve Bola Suriana, det seks mand store band fra Mexico, der har markeret sig som et af Latinamerikas betydeligste orkestre i fortolkningen af Sydamerikas folkemusik. Den har de turneret med i mere end 25 år.

Og så til noget helt andet – det er jo sådan, det skal være. Svenske Hoven Droven har også holdt og turneret sammen i over 25 år med deres personlige bud på svensk traditionsmusik i folkrocket udgave. Også de har vist, at der er gods i at holde ved sine rødder, og det højtprofilerede og anerkendte band er endnu et eksempel på, hvordan Halkær Kro altid satser på kvalitet og mangfoldighed. Det er faktisk første gang, at Hoven Droven står på scenen på det navnkundige spillested.

Sæsonen fortsætter med ingen mindre end Dreamers Circus d. 2. november. Tre musikere fra den unge generation, som står for noget af det mest unikke, der er opstået igennem de senere års stærke udvikling og eksperimenterende fornyelse i folkemusikken. Her går stort talent og sublim instrumentbeherskelse hånd i hånd.

Og så holder de d. 11.11. kl. 15 stor fødselsdagsfest på Halkær Kro med musik fra Prince Edward Island i det østlige Canada i form af trioen Ten Strings and a Goat Skin, hvis traditionelle rootsmusik derhjemmefra har vakt stor begejstring på bl.a. Tønder Festival. Fra Skotland kommer et af Halkær Kros hotteste navne i de første år, nemlig The Poozies i den nyeste, stærke line-up. KutiMangoes dukker op for første gang på Halkær Kro og spiller op med afro-funk-jazz. Der vanker endnu mere musik, som endnu ikke er publiceret, på fødselsdagen.

Den 25. november er Pia Raug, en af folkemusikscenens suveræne fortolkere, tilbage i fin form. Og Phønix, som siden 1990 utrætteligt har fortolket den danske folkemusik og især gamle danske ballader som ingen andre, er med samme aften. Deres helt specielle lyd har rødder i dansk og skandinavisk sang- og musiktradition, som de bringer mod nye horisonter med en deres unikke klang. Og efter mange års læretid hos Povl D. står Dissing og Las nu på egne og meget kyndige musikalske ben, og det kan man også opleve på Halkær Kro, nemlig d. 9. december.

På alle disse datoer serveres der en særlig koncertmenu kreeret til lejligheden af diverse dygtige kokke, og udover det afholder kroen mange andre særlige arrangementer.

http://www.halkaer.dk/