Sidste år sprang folkemusikfestivalen på Fanø over, men vender nu stærkt tilbage fra den 13. til 15. september. Det er arrangørernes opfattelse, at der fortsat er både ønske om og behov for en overskuelig og intim festival på Fanø, og det har de nok ret i.

Workers in songs

Musikken er som altid valgt efter mottoet om kvalitet og originalitet, og naturligvis tilgodeses den lokale tradition. Godtfolk Festival startede i 2003, men blev aflyst sidste år på grund af usikkerhed omkring økonomien.

Nu er der genskabt et bæredygtigt økonomisk fundament, mener arrangørerne. Konceptet er ændret, og der er indledt samarbejde med Fanø Bryghus, Fanø Krogaard og Cafe Nanas Stue. Festivalleder siden starten, Nils Thorlund, har overladt roret til en forynget styregruppe. Denne har med Godtfolk 2019 indledt en videreudvikling af festivalkonceptet. Nye ideer og tanker prøves af i år, og sådan fortsætter det nok i årene fremover.

Perry Stenbäck

Målsætningen er, at Godtfolk består som en årlig begivenhed, så længe at publikumsinteressen viser, at den er ønsket. Godtfolk har altid haft dansen som et centralt element, ikke mindst de traditionsrige og populære Fanøballer, som balorkestret Jæ Sweevers varetager på bedste vis.

Koncerterne fortsætter som hidtil i både Nordby og Sønderho. Godtfolk starter fredag d. 13. september kl. 16.30 i Fanø Bryghus i Nordby. Her giver Mikael k & Klondyke koncert, og det samme gør Marc Facchini, kl. 20 i Sønderho Forsamlingshus. Han følges af Perry Stenbäck & Dekadensorkestern, og fra kl. 23 til 02.00 spiller Jæ Sweevers op til Fanøbal.

Lørdag aften lægger Fanø Krogaard scene til Rebekka Tornager (øverste foto) og Workers in Songs, mens Rannok spiller på Cafe Nanas Stue i Sønderho allerede kl. 12. I Sønderho Forsamlingshus spiller Søren Krogh & Janus Beckmann kl. 20 og følges af Trio Svin. Kl. 23 spiller Mads Hansens Kapel op til bal. Søndag d. 16. september spiller Floating Sofa Quartet i Nordby Kirke kl. 14.

Det er godt, folkens.