Hej alle, året lakker mod enden, og i dag d. 24. december har alle nok travlt med at forberede og fejre juleaften. Alligevel skal der lige være tid til at ønske jer alle sammen en rigtig glædelig jul her fra rootszone.dk og selvfølgelig også godt nytår med masser af folkemusik!

Vores hilsen gælder i princippet alle vores læsere, faste eller sporadiske, men da ikke mindst alle dem, der lever folkemusikken, når og hvor de kan. På små og store spillesteder, i nord, syd øst og vest, ja i hele Danmark og i den grad da også ude i den store verden: I Norden, Europa, USA; Canada, Australien og måske endnu flere steder, hvor jeres musik bliver modtaget med stor entusiasme og glæde.

Vores julehilsner går også til alle dem, der kommer til koncerterne, køber og lytter til folken og måske endda deler den og spreder den ud til ny folkemusikfans. Til arrangører, promotere, spillesteder, pladeselskaber, festivalfolk og i det hele taget til alle, der interesserer sig for folkemusikscenen i Danmark og i udlandet. Men ikke mindst en varm julehilsen til Go’ Danish Folk Music og Erling Olsen, som har udgivet en lang række folkemusikplader til ind- og udland lige siden 1997. Han er også involveret i det, jeg nu sender en stor hilsen til Morten Alfred Høirup for – nemlig for net-radioprogrammet ”Katten i Sækken”, som han indtil nu har præsenteret 68 stk. af. I det allerseneste kan vi høre numre fra de 15 danske folk-albums, der er blevet foreslået som årets bedste 2019.

Vi har her på rootszone.dk som sædvanlig foromtalt og anmeldt massevis af koncerter og albums, som vi mener hører ind under begrebet ”folkemusik” – og det er da heldigvis bredt og utrolig alsidigt. Igen en stor tak til vores tre faste anmeldermænd Nils Thorlund, Allan E. Petersen og Claus Hellgren, som har hver deres spidskompetencer, men stort set kan det hele. Også tak til vores gæsteskribenter. Per Dyrholm og undertegnede, eller snarere overtegnede, har nu i mere end otte år været faste rootszone-folk og står for lidt af det hele, og det gør vi stadig med stor glæde.

I perioder kan det knibe med tiden, og jeg beklager over for jer, der ikke lige blev omtalt eller anmeldt på rette tid og sted. Men det ligger os ellers meget på sinde at dække så meget, som vi overhovedet kan nå (og det er altså ikke alt). Vi fem faste medarbejdere er stadig fordelt pænt rundt i landet, men vi når ikke helt ud i alle ender og kanter. Men jeg håber, at I alligevel har stor glæde af rootszone.dk, og enhver kan sende oplysninger om folk-arrangementer til brug i vores kalender.

I ønskes alle sammen en dejlig juleferie – vi holder også en lille uges pause her på siden.

Mange hilsner, redaktør Lissen Jacobsen.