For der Resonator Festival i Odense i de kommende dage. Så er du klar til et musikalsk sansebombardement, er der en god chance for, at du kan blive udsat for det på en række spillesteder i den fynske hovedstad fra tirsdag d. 8. november til og med på lørdag d. 12.november.

Jensen & Bugge

Som Resonator selv udtrykker det, så bydes der på ”fest, fællesskab og fordybelse og på et program med kunstnere og genrer, der kun sjældent kan opleves på dansk jord”. Men lad os da nævne, at der også er fine danske folk-navne og endda spillemandsbal lørdag aften, altså Resonators Folkebal, med de to rigsspillemænd Jensen & Bugge.

Andre danske/nordiske folk & rootsnavne er VÍÍK x Stundom, Sylfide, Nevestas Voice, Klingra, Optur, americanaske Twang, Tuuletar, Oud & Voice, Bjonkos balkanbeats (øverste foto) og Pongos elektroniske kuduro og mere eksperimenterende fra Sirom, Trans-Aeolian Transmission med flere. Men Resonator handler jo meget om at bringe den globale pusl til Danmark. Med eksempelvis brasilianske Napalm med afro-brasiliansk percussion og elektroniske beats, pakistandsk-amerikanske Arooj Aftab (nok en af verdensmusikkens nye stjerne, polske Hania Rani, Craig Leon, slovenske Širom, Thiago Nassif, Kuunatic og flere endnu.

Hele oplevelsen kan købes med en partoutbillet til kun 450 kr., men der kan også købes billet til de enkelte koncerter, og som noget nyt kan man købe éndagsbilletter til de to største festivaldage fredag og lørdag, hvor der er musik både eftermiddag og aften. De billetter er i salg nu

Viik

Resonator lover horisontudvidende koncerter, fest og farver. Men også fordybelse med musik fra den store verden og mulighed for fællesspisning på Frølaget, hvor lokale kvinder med arabisk og kurdisk baggrund laver en skøn menu. Her kan man samles om et måltid og senere danse ind i aftenen og natten med Bjonko, Pongo og altså til forrygende spillemandsmusik med eminente Jensen & Bugge.

Bag Resonator står en række af Odenses kulturaktører, der sammen henter verden ind i byens spillesteder med koncerter på bl.a. Posten, Studenterhuset Odense, Dexter og Kulturmaskinens scener Frølageret og Magasinet.

Programchef for Kulturmaskinen, Niels Christian Geil, siger, at ”Resonator er en festival med udsyn og fællesskab. Bookinggruppen er stolt af at kunne præsentere et så mangfoldigt program fra alle hjørner af verden, som tør udfordre publikum. Mange af navnene er stjerner, hvor de kommer fra. Det kræver nok en vis nysgerrighed af publikum, men til gengæld bliver det et slaraffenland af smukke, skæve, sjove, vilde og rørende overraskelser”.

Så alle jer i Odense og omegn kan da virkelig glæde sig – og det er nærmest nu! Og faktisk rørende billigt for så mange spændende koncerter.