Den canadiske musiker Teilhard Frost er på et kort besøg i Danmark. I forlængelse af en turne i Holland spiller han fire koncerter i Danmark netop nu. Torsdag 20. februar er han i København eller rettere på Frederiksberg, nemlig på spillestedet Metronomen lige ved metrostationen Aksel Møllers Have. Fredag fortsætter han til Ruds Vedby, lørdag giver han huskoncert i Aalborg, og søndag afslutter Frost i Hjarnø Forsamlingshus

Han er kendt som noget af en multiinstrumentalist og specialiserer sig i traditionelle fiddle tunes med en helt særlig interesse for musikken i Appalacherne. Banjoen er også et af hans instrumenter, og han laver simpelt hen også selv banjoer. Mange vil kende ham fra hans medlemskab af Sheesham, Lotus and Son, fra f.eks. Tønder Festival, men nu har han udviklet sit eget soloshow.

Teilhard Frost er vokset op på Manitoulin Island i Lake Huron, Ontario, hvor han hang ud med de gamle fiddlere. Allerede som treårig fik han en jødeharpe og mundharpe af sin far, og hans mor gav ham så en violin og en plade med fiddle-numre fra Kentucky. Han har spillet lige siden og kan så meget sin metier.

Det kan man også høre på hans nye soloalbum “As The Crow Flies”. Sangene har også bånd til De britiske Øer, mens han også trækker på gamle skandinavisk og skotske tunings. Der er dømt oldtime med mere af høj karat, og Frost skal nok varme salen op. Nu lander ”the crow” lige fire dage i Danmark, inden den/han (formentlig) skal hjem til Wolfe Island, hvor han holder til nu, stadig i Ontario. .