Se det skete i de dage, hvor en tidligere kulturminister blev generalkonsul i udlandet og så alligevel ikke, men alligevel blev siddende på Christiansborg. Det var også efter den årlige DMA fest, hvor truslen om en kuglestøder i kulturministeriet lå i luften, men heldigvis blev tanken stødt bort igen.

Det er også i de dage omkring nytåret, at Danmarks Radio lukker for programmet “Folk på 5’eren” med ordene fra radiochef Gustav Lützhøft: “Det kan lyde omvendt. Men vi styrker faktisk folkemusikken på denne måde. Det pågældende program har nemlig ligget på et tidspunkt, hvor der næsten ikke var nogle lyttere. Det vil vi nu ændre. Vi har lavet en plan, så der spilles lige så mange musiknumre fra folkgenren.”

Ligesom man ikke lod Alex Nyborg Madsen sende live fra årets Tønder festival, så var det nok også en ny måde at præsentere musikken på…

Så vi går 2017 i møde meget fortrøstningsfulde. Det kan kun blive bedre. Mette Bock er blevet ny minister for kulturen og kirken, så det indikere nok blot, at man har bemærket, at der er mange folkemusikere som spiller i kirker? Hun er blandt andet uddannet ved Syddansk Universitet, hvor der jo også spilles folkemusik, og hun ved jo sikkert alt om Tønder Festivalen fra hendes tid på Jyske Vestkysten som chefredaktør, som jo dækker festivalen hvert år.

Ovennævnte radiochef sagde nemlig også: ” Vi kommer til at lave en række nye temaprogrammer, hvor vi går tæt på temaer i musikken. Men disse temaer lægges på tidspunkter, hvor der helt naturligt er basis for ekstra opmærksomhed. For eksempel i forbindelse med Tønder Festival. Eller andre konkrete begivenheder. Det styrker nemlig interessen hos lytteren yderligere, når musikken kan få et afsæt i konkrete begivenheder.”

Så nu kan alle vore mange dygtige festivalarrangører over hele landet godt begynde at reservere P-pladser til de store sendevogne fra DR i det kommende år, da en festival jo må siges at være en konkret begivenhed!

Glædelig jul!