Den ligger en time fra København – men helt ude i skoven, bogstaveligt talt. Og naturligvis endnu kortere fra f.eks. Roskilde og Kalundborg! Jyderup Højskole ligger smukt ved skov og sø, og her er der Folk’it Festival d. 29. og 30. maj.

Festivalen havde sin debuterede sidste år i april og er så klar til anden ombæring. Højskolen i så smukke omgivelser har valgt at skubbe festivalen til ca. en måned senere end sidst i håb om varmere vejr. Og det kan da også sagtens nå at ske, eftersom Folk’It sker her sent i maj.

Foto: Jette Egeskjold

Laura Mo Foto: Jette Egeskjold

I år foregår festivalen derfor også både ude, dvs. i telt på plænen ned til den smukke Skarresø og inde i højskolesalen. Blandt de ganske mange optrædende er navne som Jansberg Band (der vistnok kun kalder sig Jansberg nu), Laura Mo, Mads Mouritz, Per Worm, Ida Wenøe og Kristoffer Munck Mortensen, Rovers Ahead, amerikanske John Elliot og flere endnu. Det hele indledes fredag eftermiddag kl. 16 med Lusnja i teltet og kl.18 ROD indenfor, og så går det slag i slag til midnat lørdag. Billet til det hele koster 300 kr., og det inkluderer koncerter, workshops og overnatning på den hyggelige, musikalske højskole, som også hen over året arrangerer store og små koncerter.

Jyderup Højskole er etableret af kunstnere, kulturpersonligheder, lokale og andre engagerede kræfter, og den har været i gang i godt halvandet år med hovedtemaer som musik, kunst og politik. Læs meget mere om de spændende linjefag som f.eks. sangskrivning på skolens hjemmeside. Skolen ligger kun to-tre minutter fra Jyderup station på Sølystvej 2, og der kører direkte tog fra og til København på en time. Alle er velkomne.

www.jyderuphøjskole.dk