Fanøfolkene fra Sønderho spiller op til bal, og Rannok Trio, Hal & Busk, Baskery, Andreas Tophøj & Rune Barslund og mange andre går på scenerne på Nørrebro. For folkemusikken er gået i dialog med årets Copenhagen Jazz Festival, der løber fra 3. til 12. juli.

Onsdag d. 8. og torsdag d. 9. juli er Balders Plads centrum for SommerFolk – en række folk-koncerter, som ROSA Folk præsenterer i samarbejde med Røde Roses Kaffebar. Men Folk Danmark er også med på banen med en række koncerter på Skt. Hans Torv d. 9. og 10. juli. Det sker under navnet Copenhagen Folk Festival – sådan én er nemlig på vej – og programmet er lagt i samarbejde med Fanø Free Folk festival og Folk-oplysningen.

Hal & Nikolaj

Hal & Nikolaj

Københavnere og andet godtfolk kan igen opleve et ægte Sønderhobal, når Fristadskapellet fra Fanø onsdag kl. 20 spiller op til dans og sjov. Det fanøske bal har været en stor succes på Operaen i Christiania tre år i træk, så nu skal det prøves udendørs og med større svingom-rum. Fristadskapellet er Peter og Kirstine Uhrbrand, Jens og Ole Mouridsen og Nils Thorlund, og de skal nok sørge for masser af stemning og fest på Balders Plads.

Men inden da har først Mark Facchini, så Mike Andersen med band og svenske Baskery, som virkelig kan deres bluegrass- og countrykram, sat gang i tingene i løbet af eftermiddagen. Stenbroen kommer stensikkert til at rocke af folk lige fra starten, og Fanø skal nok holde dampen oppe.

Torsdag d. 9. juli starter Tophøj & Barslund løjerne kl. 15, skarpt forfulgt af Jacob Bellens, The White Album og det estiske band Trad Attack, der kommer til Danmark med rigtig flotte anbefalinger.

 Tophøj & Barslund. Pressefoto

Barslund & Tophøj. Pressefoto

Samme eftermiddag byder Folk Danmark med flere så ind på Sankt Hans Torv med Marisa Anderson fra USA kl. 15 og Hal Parfitt-Murray og Nikolaj Busk kl. 17. Fredag eftermiddag byder på Shot Box og den svenske kvartet Lekarerätten, mens samme torv igen lægger scene til lørdag, nemlig til Jens Lysdal & Friends og Rannok Trio. Fredag-lørdag bliver der desuden en række ”Folk on Jazz”- koncerter ved Studenterhuset i Købmagergade, hvor Folk Amok præsenterer lidt af hvert.

Folk Danmark bakker op om at etablere en folk festival i København, og det aktuelle arrangement skal ses som første fase. Festivalen skal være årlig, men næste version skal komme i løbet af vinteren eller foråret 2016 og bygges op i samarbejde med spillesteder, foreninger og miljøer i hovedstadsområde. Den skal have både dansk og international profil og med både ny og traditionel musik af høj kvalitet (naturligvis).

Gennemgår man Copenhagens Jazz Festivals program med godt 1200 koncerter vil man opdage både mere folkemusik, roots, world og blues. Bl.a. dukker både Esben Just og Paul Banks op flere gange i forskellige konstellationer. Man bliver helt forpustet, men skønt at København skal summe af folkemusik så mange dage i træk. Der er meget at glæde sig til.

 

http://jazz.dk/copenhagen-jazz-festival-2015/forside/

http://www.cphfolkfestival.dk/