Tør vi håbe, at den festivalfattige periode er slut? Restriktioner, nedlukninger, adskilte sektioner og selvfølgelig afspritning, mundbind og coronapas er stadig i spil, men der er håb om, at forårets indendørs festivaler kan afvikles under en eller anden form.

Allerede 4. og 5. februar står Træden Vinter Folk på programmet i det østjyske, hvor publikum skifter mellem de to spillesteder Træden kirke og forsamlingshuset, og hvor vi kan glæde os tillytte til bl.a.Vesselil, Samantha Whates og Ida Wenøe (Ida Wenøe på øverste foto). Sidstnævnte er en af festivalens arrangører, der nu håber, at festivalen kan afvikles for tredje gang.

Ugen efter følger Strib Vinter Festival, fra 10. til 13. februar. Festivalen nåede akkurat at blive afviklet for to år siden, inden vi for første gang stiftede det uvelkomne bekendtskab med Corona. Her kan man glæde sig til Eleanor Shanley, Poul Krebs, Allan Olsen, Northern Assembly, Rasmus Lyberth og mange flere. Lidt mere om Strib følger.

Første weekend i marts er det så tid for Back to the Roots Festival i sønderjyske Rinkenæs, hvor Wenzell & Bugge, McGoldrick, McCusker & Doyle og flere endnu står for underholdningen. I Aarhus håber de igen at kunne afvikle årets Spot Festival, der jo faktisk blev afviklet i 2021. Og snart begynder de udendørs festivaler at banke på, og så må vi håbe, at det er blevet mere normale tider! Vi vil så gerne have festivalerne tilbage i de vante rammer og steder.