Den populære irske sangerinde kommer på Danmarks-turné om få dage. Hun har været her mange gange i sin nu mere end 30 år lange sangerkarriere. Den begyndte, da hun i 1989 blev sangerinde i det traditionelle band De Dannan, efter at flere andre fine sangerinder havde haft den rolle. Efter omkring seks år gik hun solo, har haft mange samarbejder med bl.a. Ronnie Drew fra The Dubliners og er faktisk den eneste sangerinde, der har sunget med de legendariske The Dubliners.

Eleanor Shanley

Eleanor Shanley har indspillet en række albums og synger lige så gerne traditionel irsk musik som kontemporære folksange og evergreens. F.eks. har hun i snart mange år haft Richard Thompsons sang, ”From Galway to Graceland” på repertoiret, ligesom Dylans ”Forever Young” var titlen på et af hendes forrige albums (2015). Og ’forever young’ virker det, som om Shanley nærmest er. Det bliver dejligt at se og høre hende igen – det er jeg sikker på, at mange synes, for hun har et stort og dedikeret publikum her i landet.

Der er lavet en smule om på hendes kommende turné, som hun kommer på sammen med guitaristen John Feeley, en højt berømmet og faktisk klassisk guitarist, som hun også for nylig har udsendt albummet Cancion De Amor sammen med. Deres tur starter i Ruds Vedby på onsdag 9, februar, kommer til København/Frederiksberg torsdag d. 10, hvor KU.BE danne ramme om Copenhagen Folk Clubs arrangement. Fredag gælder det Strib Vinterfestival, og lørdag d. 12. februar Halkær Kro. Nibe. Turneen fortsætter søndag i Shamrock Irish Club i Brønderslev og rundes af på Turbinen i Randers mandag 14. februar.

De to koncerter, som var planlagt på Hagges i Tønder, er udskudt til begyndelsen af juni.