Klar til to døgns musik.

Klar til to døgns musik.

Workshop fra fredag til søndag begejstrede ca. 30 børn og unge mellem 10 og 20 år, og kulminationen var en flot koncert.

Der er langt fra Sydney Opera House med kronprinsparret på tilskuerpladserne til gymnastiksalen på Tranbjerg Skole med en udsendt journalist fra Rootszone som publikum! Men musikken, glæden, positiviteten, oplevelsen og den dejlige følelse, der giver en euforisk rislen ned ad ryggen var den samme – uanset om man havde oplevet koncerten i det smukke operahus i Australien eller havde udsigt til basketballkurve og håndboldmål!

mange violinerTrioen Dreamers’ Circus var engageret af Skanderborg Kulturskole og Århus Musikskole til at undervise godt 30 børn og unge mellem 10 og 20 år fra fredag aften til søndag eftermiddag, hvor det hele kulminerede med en afslutningskoncert. Alle instrumenter var velkomne, og der blev præsenteret både fløjte, klarinet, guitar, cello, klaver, saxofon, harmonika, mandolin, trompet og violin.

Bl.a. deltog syv børn mellem 10 og 13 år fra Fanø, som sidste år spillede på Tønder Festival. Fanø Fiddlers – Young Edition, som de også hedder, spillede i oktober i canadiske Cape Breton på festivalen to vionlinerCeltic Colours samt deltog ved flere andre arrangementer. Rootszone.dks udsendte forhørte sig om deres mening efter at have øvet og spillet sammen med Dreamers’ Circus, og kommentarerne fra Sørine, Aviaja, Elin, Anne, Ingrid, Daniella, Alberte og deres ”nye” veninde Selma fra Viby var følgende: ”De er meget dygtige”, ”Det er virkelig fedt”, ”De lærer os rigtig meget”, ”Det er stort” og meget inspirerende at lære noget andet, end det vi plejer”. På et spørgsmål om den dybe koncentration, som børnene gik til sagen på med krum hals, svarede Sørine: ”Når det er noget, man virkeligt gerne vil, så er det nemt at koncentrere sig.”

Aske fra Galten

Aske fra Galten

17-årige Aske fra Galten var helt på linje med de yngre piger: ”Jeg kendte Dreamers’ Circus i forvejen, men det er utroligt sjovt, spændende og superfedt at spille sammen med dem. De er ufatteligt dygtige og meget inspirerende.” Aske spiller guitar og mandolin, og indtil videre har han ikke planer om konservatoriet, men vil sikkert ”nøjes” med at spille i sin fritid. Men måske kan weekenden med Dreamers’ Circus ændre på dette. For når man fulgte trioens instruktioner til de unge med indøvelsen af to numre, som de spillede til koncerten, så var det første, man bemærkede, en 100 procents koncentration og ydeevne af de unge.

Det var uanset, om de alle øvede sammen eller var opdelt i to grupper, hvor Rune Tonsgaard (vinder af Kronprinsparrets Stjernedryspris 2013) tog sig af violinisterne, mens Nikolaj Busk og Ale Carr styrede de øvrige.

Ale og børnArrangementet blev støttet økonomisk af Kunstrådet og ROSA. Mens Julie Heebøll og Pia Nygaard stod for det praktiske med god hjælp af frivillige til at sørge for mad med mere. Den første reaktion fra Pia Nygaard , da det hele var ved at være slut var, at det sikkert vil komme på programmet igen til næste år! Det hele sluttede med ca. en times koncert, hvor Dreamers’ Circus stod for de første 45 minutter, inden det store band med alle børnene serverede deres to indøvede numre til stor jubel fra ca. 150 publikummer.