Amalie Riis er trods sin unge alder (24) ikke ny på den danske musikscene.

Hun har allerede udgivet to cd’er og har turneret i Sverige, Irland og USA.

Amalie Riis har især spillet ved mange huskoncerter, og har netop afsluttet en turne i Danmark med 15 koncerter sammen med Morten Kjær, tidligere sanger i Basix.

”Det at spille i en stue, i nogens hjem, hvor nogen har samlet sig for at høre os, og spille i det forum, akustisk helt tæt på publikum. Det er en gave. Det er mere personligt end at stå på en scene, med projektørlys i øjnene, og langt til publikum. Jeg vil også gerne fortælle historierne til dem, der skal høre dem. Der hvor Morten og jeg har spillet på denne turne, har været hos nogen, der ikke har prøvet at holde huskoncerter før. Så de skal guides lidt, men alene det at folk har åbnet deres hjem, og har sagt nu prøver vi noget, vi aldrig har prøvet før. Det har været fantastisk, for de ved jo ikke helt, hvad de går ind til. Vi har blandt andet spillet til en fødselsdag i et telt og i en lillebitte lejlighed i Århus. Ved den seneste koncert i Dråby havde alle en lille ret med, og så var der fællesspisning, men det er jo ikke fordi der skal være spisning. Det er jo op til værterne,” forklarer Amalie Riis, der tydeligt brænder for de nære oplevelser.

Den i Ebeltoft-fødte singer-songwriter er amerikansk gift, og har oplevet huskoncert traditionen mange gange:

”Jeg kender det fra USA, hvor jeg har rejst rundt med min mand Brett Perkins, og han har mange forbindelser, og kender en masse mennesker, der løbende over et år afholder fire-fem koncerter. Da vi var i USA i januar spillede vi 18 huskoncerter sammen, og vi fik mange invitationer om at komme tilbage og spille. Jeg tror, at det er mund-til-mund metoden, der får folk til koncerterne. Folk, der får en mail fra venner, og synes det er spændende, at opleve noget nyt. Morten har booket koncerterne herhjemme og har blandt andet brugt hans mailliste. Og det er en billig måde at lave reklame for koncerterne på. Og hvis det bliver for stort, så går lidt af ideen med huskoncerter. Jeg kan godt lide det nære, og måske spise sammen med værterne inden koncerten, og måske med publikum. Men jeg har også oplevet at nogle mennesker synes, at det er grænseoverskridende, at opleve musik i det format før, at være så tæt på musikerne,” fortæller Amalie Riis og fortsætter:

”Jeg synes, at det er en spændende måde at gøre det på, for man ved at publikum er kommet for at høre musik. De er åbne for at tage noget originalmusik ind. De har valgt at være der, og har investeret i en billet, og er der med deres venner for at få en god aften. Jeg har mistet lidt af interessen for at spille ude på spillestederne. For jeg er jo ikke noget navn, så hvis der kun sidder nogle få mennesker er det ikke så spændende, og det er spillestedet jo heller ikke interesseret i. Men jeg vil da gerne lave en bandturne næste gang, jeg udgiver en cd, men det skal være på de små spillesteder. Jeg tror, at det er bedst, hvis folk sidder ned og lytter til min musik.”

Amalie Riis læser musik på Københavns Universitet, og har endnu et par år tilbage.

”Nu har jeg været på barsel i næsten et år efter jeg fik min datter, der nu er blevet 10 måneder. Så nu er jeg nået til det punkt, hvor jeg gerne vil op på næste niveau. Jeg har nok holdt mig selv lidt tilbage, men nu har jeg fundet ud af, at musikken er det jeg gerne vil, altså skrive, spille musik og udgive plader. Så jeg vil da gerne være mere kendt og nå ud til flere. Jeg er blevet klar over, at jeg skal sige ja til ting, og gribe de chancer der kommer. Jeg har tidligere været bange for, at blev noget kommercielt, blev det uautentisk. Men jeg skal til at tænke lidt på indpakningen, selv om det er musikken det handler om, for den vil jeg aldrig gå på kompromis med. Jeg har måske ikke følt at jeg var klar, men det føler jeg, at jeg er nu.”

Så nu håber Amalie Riis, at hun kan blive mere synlig, og nå ud til et større publikum.

I første omgang kan man møde Amalie Riis ved en række huskoncerter i efteråret, men der bliver også mulighed for at høre hende ved flere offentlige arrangementer.

 

http://www.myspace.com/amalieriis