Tre danske mestre kan deltage ved de Nordiske Mesterskaber i Folkemusik, der afholdes i november i den svenske by Sälen.

I solistklassen blev violinisten Poul Bjerager Christiansen kåret som vinder. Han spiller melodier fra Sønderho, Roskilde og Lejre, men også fra Færøerne. Han har også komponeret melodier til søsætningen af flere vikingeskibe fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Wood‘n’ Shoes med op til 14 medlemmer sejrede hos laugene, er grundlagt i Odense og vandt også delfinalen her.

Trias sikrede sig også finalepladsen i Odense og vandt mesterskabet ved finalen ved Musik over Præstø Fjord for grupper.

Sidstnævnte band består af Christoffer Dam, Jonas Kongsted, Rasmus Nielsen og Søren Østergaard Pedersen, der har spillet sammen i tre år, da de tre førstnævnte tilfældigvis blev placeret i samme orkester ved den finske Kaustinen Folk Festival, og derfra har bandet udviklet sig. De spiller både traditionel musik tilsat deres egne fortolkninger og komponerer selv, med vægt på gode harmonier i enten et energisk tempo eller i en stille ballade.

De Nordiske Mesterskaber afholdes fra 11.-13. november, og det er stadigt muligt at komme med på en fællesrejse fra Købehavn fredag morgen, da der stadig er ca. 10 pladser tilbage, ved kontakt til dmifolkemusik@gmail.com