Nikolaj Busk og Rune Tonsgaard Sørensen fra Dreamers' Circus

Nikolaj Busk og Rune Tonsgaard Sørensen fra Dreamers’ Circus

De er det måske mest feterede folknavn i Danmark i disse år, selv om de er skarpt forfulgt af mange fine bands. Men Dreamers’ Circus synes at have opnået en ganske speciel status i de seneste år med flere DMA-priser, senest i november for ”Second Movement”, og masser af medieomtale. Og selvfølgelig først og fremmest for deres musik. Deres mange fans sørgede for, at koncerten på spillestedet Global på københavnske Nørre Allé lørdag d. 19. december hurtigt blev udsolgt. Det samme er så sket med ekstrakoncerten, der finder sted allerede fredag d. 18. december.

ale carr nuBegge aftener er også Mames Babegenusch på plakaten – et andet band med mange koncerter og succes på samvittigheden. Mange har fået ørerne op for deres højst personlige udgave af klezmer med danske rødder, og det kommer nok ikke til at gå stille af denne weekend. Global byder fornemt på to meget forskellige folkemusikalske udtryk de to aftener med masser af vibes, udstråling, karisma og musik, der griber fat på hver sin måde.

Sikke en folkemusikaften i København! Fredag endda med fire bands i Amager Bio, når Asynje, Krauka, Huldre og Virelai spiller op til deres ”Vikings on Tour”-show.