Selv om 54-årige Jerry Holland døde i juli 2009 i Cape Breton i Canada, er hans sidste album netop udkommet.

Kort før sin død havde han afsluttet tre års arbejde med ”Jerry Holland & Friends”, og blandt vennerne er den danske mundharmonika og harmonikaspiller Sonnich Lydom, der er født i Esbjerg men opfostret i den modsatte ende af landet i Dragør.

I forbindelse med nyudgivelsen fortæller Sonnich Lydum om sin tid med Jerry Holland: “Jeg blev kontaktet i sommeren 2009, og spurgt om jeg ville indspille et par sæt sammen med Jerry. Det drejede sig blandt andet om et sæt jigs til ære for en anden legendariske Cape Breton musiker, nemlig mundharpenist, Tommy Basker, som døde i 1994. Holland var et stort og fint menneske, han var på trods af sin sygdom, utrolig positiv, glad, gæstfri og hjælpsom. Han greb hver en chance for fest og musik, og jeg var både stolt og glad for at blive spurgt, om jeg ville være med, så det var en stor ære for mig. Jeg indspillede i juni 2009, og jeg er glad for at han nåede at høre det endelige resultat, og fik meldt tilbage til mig at han var glad for resultatet, bare en måned inden han døde”.

Foruden Sonnich Lydom medvirkede de tre canadiere JP Comier, Ashley MacIsaac og Brenda Stubbert på det nye album. Foruden de to irere Sharon Shannon og Máire O’Keeffe, samt John Doyle og Mark Schatz fra USA.

Jerry Holland led af knoglekræft, men det afholdt ham ikke for at komponere, spille og undervise indtil få dage før sin død.

Jerry Holland nåede at spille i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Irland, Skotland, England, Frankrig, Tyskland og Mexico, foruden USA og i de fleste canadiske provinser.

 

 

Jerry Holland: www.jerryholland.com

Sonnich Lydom: www.sonnichlydom.dk