Dual & Death. Foto: Claus Hellgren Larsen

Dual & Death. Foto: Claus Hellgren Larsen

Amerikaneren Brett Perkins er en ildsjæl, som i løbet af de senere år har hjulpet især amatørdelen af danske sangskrivere. Hvor de enkelte håbefulde sangskrivere tidligere forsøgte at få deres sange ud på egen hånd, har han været med til at skabe et netværk, og der tilbydes kurser og festivaler. Den 6. Copenhagen Songwriters Festival er skudt i gang og tilbyder et stort og blandet program. Den kører til og med søndag nat.

Det giver måske meget god mening, at præsentationen (program, sociale medier og introduktioner) foregår på engelsk, idet næsten alle sangene bliver sunget på engelsk, de håbefulde sangskrivere vel drømmer om et verdenshit, og festivalen afvikles midt i Københavns internationale cafemiljø på Onkel Dannys Plads. Men det betyder også, at dansk sang- og visetradition ikke har meget plads på festivalen.

 

Natasha James. Foto: Claus Hellgren Larsen

Natasha James. Foto: Claus Hellgren Larsen

Onsdag d. 13. var også meget amerikansk. Herboende 14-årige amerikaner Tobii Whale startede med nogle private sange, Tenja Poulsen sang nogle danske popsange til playback, Dual & Death er to rockpiger, som sang nogle gode duetter i americana-stil, Sanne Do gjorde sig godt i typisk sanger-sangskriver-stil og Pawnshop Preachers med Brett Perkins i midten mindede mest om Dr. Hook and the Medicine Show’s ironiske skæg og ballade, som nogle måske husker.

Ligeledes amerikanske Natasha James viste imidlertid en helt anderledes sangskriverklasse. Hun optrådte solo, dog sporadisk akkompagneret af en pedalsteel-guitar. Hun har lavet et par CD’er, som er blevet rost meget i amerikanske roots-medier, og hendes sange ”The Restless Kind” og ”Tequila Time” er blevet hits i USA. På pladerne medvirker nogle velrenommerede blues- og countrymusikere, og det er netop også i denne zone, at hendes lidt rå stemme befinder sig bedst. En meget overbevisende optræden.

Det ser ud til, at resten af festivalens program er lige så blandede bolsjer. Der er både etablerede og debuterende (undskyld: upcoming)  sanger-sangskrivere (singer-songwriters), og det er charmen og formålet med en sådan festival.