”Der er sket så meget siden i går” synger Sine Bach Rüttel i et af numrene på Flemming Walthers nye udgivelse. Og det er meget sigende for den unge musiker, der udgav sit første album ”Landsbydreng” i 2015. Walther har siden gennemgået en fantastisk udvikling og er kommet langt frem i roots- og folkmiljøet. Ikke mindst da han fik et solidt rygstød efter modtagelsen af prisen ”Årets Helge” i 2016, som gav adgang til flere spillesteder.

Siden er det blevet til flere udgivelser og senest et samarbejde med Danmarks ukronede banjo-dronning Sine Bach Rüttel og multimusikeren Morten Husted, som også medvirker på det nye album. Den nye cds tekster er en hyldest til livet, til nærværet og glæden i dagligdagen og med både håb og drømme uden at slippe realitetssansen og de personlige påvirkninger.

Walther står for vokalen på alle numre, men har Sine Bach Rüttel som kor på halvdelen, og han synger duet med hende på Mus og elefant. Ellers spiller Walther guitar, bas og trommer på flere af numrene. Kan man lide banjotoner i mange forskellige udgaver, så kan man glæde sig over Sines energiske og entusiastiske spil på strengeinstrumentet, hvor hun er en ener.

Tredjemanden på albummet Morten Husted er et kapitel for sig. Han er en vigtig brik i Neighbours and Friends, der fortrinsvis huserer i Mariehaven i Ansager, og han spiller på mange forskellige instrumenter foruden guitar på cd’en, bl.a. mandolin, dobro, bas, violin, trommer og vaskebræt!

Første nummer hedder meget passende Væk mig, og når man har fået gjort det, så er man kommet godt i gang, da der samtidigt er liflige og muntre banjotoner fra første strofe. Så følger numrene med meget sigende titler, som Sol til øen, Øjne der smiler (stille og sød sang), Bondbal og Weekend og Jeg vågner. Efter ni velspillede numre med glade og muntre melodier får man et bonusnummer, som falder lidt uden for de øvrige med titlen Der var engang en julemand. Den er om julemanden, der kommer ud for en nedtur og lider under manglen på risengrød, men får slagtet sine rensdyr, så han da kan leve af kød derfra!

Men dejlige ballader og underfundige tekster, som man kan glæde sig til at høre, når Walter med band skal spille live rundt om i landet. Eller invester i albummet, som i øvrigt er indspillet og mixet af Morten Husted i OuthouseStudio.