Talisk er en veletableret og populær skotsk trio. Som multiprisvindere er det ikke nødvendigt at påpege, at både Mohsen Amini (concertina), Hayley Keenan (fiddle) og Graeme Armstrong (akustisk guitar) er excellente musikere.

De får lidt hjælp af Greg Lawson på violin og viola samt et kor på enkelte numre. Men ellers er det instrumentalmusik – deres egne kompositioner – som vi præsenteres for på disse nye studieindspilninger, der udgør ’beyond’.

Jigs og reels er afsæt for den musikalske rejse, som de begiver sig ud på. De lange sekvenser med forrygende, hurtige melodistykker, der gentages og moduleres hen over de lange dronetoner, kan få nogle til at flygte, mens vi andre kan nyde det tætte sammenspil. Det er så veludført, at Talisk fremstår som én organisme. I stedet for at skabe varieret musik med nogle rolige passager, så er det, som om deres effektive akustiske energiudladninger er så insisterende, at det skaber en trancelignende effekt.

Bandet har netop turneret i Danmark, de er lige booket til Cambridge Folk Festival, og alt tyder på, at de fortsat vil skabe glæde og sprede energi, hvor de end kommer.