Filøjsen er hovedperson i første udspil af en planlagt serie, der hedder Stille Musikfortællinger og skal udkomme de næste par år. Her i den første fortælling synger og fortæller Stine Michel om tumledyret Filøjsens rejse på en lille å med skræpper, skøjteløbere, kamilleblomster, guldbasser og en gul citronsommerfugl, der kommer ud af sin puppe og rejser med.

Musikfortællingen er poetisk og åbner blidt op for børns indre billedverden og fantasi. Med den føres barnet ind i en tryg verden med kønne sange, remser og ord, der gentages og maner til ro og fordybelse og til at slippe dagens mange indtryk. Med Filøjsen i hånden, billedligt talt.

Jeg har lyttet på de otte numre og Stine Michels behagelige fortællerstemme (+ sang & nynnen) med Jan Rørdam på guitar og Helen Davis på harpe. Det blev en herlig og harmonisk halv time i selskab med titlerne Verden Venter, Tænk Hvis Man Kunne Fange Skyer, Kan Drømme Rejse, Et lys i mørket, Livet er en sommerfugl, Tænkesangen, Så Mange Ting At Holde og igen Verden Venter (nu med tekst). Sangene, både musik og tekster, er skrevet af Stine Michel, som skriver til og optræder for både børn og voksne.

Musikfortællingen er lige i øjet eller rettere lige i øret, og jeg er slet ikke i tvivl om, at mindre børn vil elske dette søde univers, der ikke er helt uden små forskrækkelser. Den kan høres i alle mulige sammenhænge, når den lille lytter skal slappe af og lade sig glide med ind i Filøjsens eventyr. Helt oplagt er fortællingen ikke mindst som godnathistorie med den dejlige, afslappede musik og Stine Michels fine nærvær.

Hun har udsendt 12 albums i eget navn. Filøjsen er produceret sammen med Jan Rørdam, der også har lagt studie til. Musikken er tilgængelig på alle relevante digitale services og udgivet af Go Danish Folk Music for få uger siden med støtte fra KODA Kultur, DJBFA og DPA. Filøjsen udkommer som børnebog den 22. juni med illustrationer af kunstneren Signe Find Larsen, der også står for foto og grafisk design på denne udgivelse. Mix og mastering Jørgen Knub.

https://www.Stinemichel.dk

https://www.Gofolk.dk