Danske Mike Andersen er ingen årsunge på hverken de skrå brædder eller plademarkedet. Nu er han her igen med et album.

Han er musikalsk et sted mellem 60´er-soul, blues, Stevie Wonder og noget mere halv- eller helgammeldags – og sidstnævnte del af forsøget på en genrebestemmelse er absolut ikke negativt ment. Amerikansk er det i hvert fald, og det er ikke til at høre at det ikke er skabt af amerikanske udøvere. Det skal disse herrer have – i modsætning til flere andre danskere med hang til musikken fra den anden side af ”Dammen”. Lyden er autentisk, og produktionen understreger autenticiteten på bedste vis.

Andersen har altid været glad for store arrangementer med blæsere, korsangere og hvad der ellers kan fyldes på. Det er han stadig, og han har da også måttet ty til en længere række gæstemusikere og –sangere som supplement til sit faste, og udmærkede, band.

Alt er sådant set som det skal være, men – og så kommer det påtrængende forbehold – der er intet nyt i forhold til forbillederne, heller ikke når han træder lidt ved siden af sin egen hovedstrøm og medtager T-Bone Burnett´s gamle blues Evil. Nøgternt set er der en del ovre i Guds eget Land der gør musik som denne mindst ligeså godt som Andersen – og frem for alt allerede har gjort det mange gange. Det kan være ganske berettiget som dansker at præsentere musikken autentisk for danskerne al den stund at amerikanerne jo ikke kommer rendende her i tide og utide, men det engelske sprog på pladecoveret tyder på eksportambitioner, og så blegner berettigelsen – også selv om det altså er pokkers veludført.

Mike Andersen Band: ”Echoes”

Custom Records (2010)

www.mikeandersen.com

www.myspace.com/mikeandersenmyspace

Nils Thorlund