Den rutinerede, engelske folkesanger, sangskriver og guitarist Martin Simpson har nu udgivet godt en snes soloalbums, siden det første kom på gaden i 1976, og han har desuden medvirket på cd’er med bl.a. Cara Dillon, June Tabor og Lorne MacDougall. Det seneste i rækken er Rooted med ikke mindre end 13 melodier og godt 50 minutters veludnyttet spilletid.

Den meget dygtige guitarist og singersongwriter får hjælp af flere dygtige musikere, herunder violinisten Nancy Kerr, John Smith på guitar og hans langvarig samarbejdspartner Andy Cutting på harmonika. Selv spiller Martin Simpson foruden guitar både 5- og 6-strenget banjo og bas. Og det er blevet til et album med både engelske, amerikanske og keltisk-inspirerede toner.

Selv siger Martin Simpson om sin seneste udgivelse: ” Musikken og sangene omfavner naturen og mine rejser, sandfærdige historier, sange med politisk indhold og historisk tilbageblik. Trådene, der binder alt dette sammen, kan findes så langt tilbage som til 1965, da jeg fik min første guitar”.

Selv kræsne musikelskere vil nyde Simpsons elegante spil i de dejlige ballader Joe Bowers, Queen Jane og Who´s Going To Shou Your Pretty Little Foot? Neo er en af albummets mest iørefaldende melodier ved første gennemlytning, ligesom man kan nyde banjospillet på især Born Human. Nummeret Kimbie er en appalachisk melodi, der bliver spillet og sunget med stor følelse.

Der er pænt med temposkift på numrene, der skifter fra traditionelle engelske sange til americana, country- og bluesprægede toner. Simpson springer elegant fra den ene side af Atlanterhavet til den anden, uden at det ødelægger helheden. Således kan man nyde Fool Me Once, inden man lytter til albummets sidste ’stormende’ melodi More Than Enough, men man har nu ikke fået nok af Martin Simpson. Så det er blot at starte albummet forfra igen og nyde hans både afslappede og stemningsfyldte musikalitet.

Home