cd lysdalNavnet fremgår jo ovenfor, så det bliver en hypotetisk konstruktion, men lad os alligevel indlede denne anmeldelse med den tankeleg, at der er tale om en ”blindsmagning”. Hvad er det her for noget?

Det er svært at lokalisere det mere præcist på dialekten, men amerikansk er det i hvert fald. En singer/songwriter, der inderligt, lavmælt og varmt besynger kærligheden mellem mand og kvinde – og kærligheden til livet. Kompositionerne bygger på den europæisk inspirerede del af den amerikanske tradition uden at være traditionel country. Nu om dage vil man nok kalde det for ”americana”.

En del af inspirationen kunne komme fra en Mark Knopfler, når han er mest country-like, men det særdeles kapable og swingende guitarspil peger mere i retning af dansk-amerikanske Paul Banks, bl.a. i et par fine instrumentalstykker. Ja, det ville ikke være nemt, hvis ikke lige det fremgik, men det gør det jo.

Den danske sanger, sangskriver og guitarist Jens Lysdal er stærkt forelsket i musikken på den anden side af Dammen – og tekstuniverset antyder, at forelskelsen retter sig mod mere end blot musikken: We live in two different countries/The language and the food are not the same/I´m a man and you´re a woman/And that´s the beauty of it all. Anmelderen har imidlertid ikke sladderspaltekendskab til Lysdals privatliv og må lade det blive ved forsøget på at læse mellem linjerne.

Uanset er både lyrikken og fremførelserne som nævnt inderlige og afdæmpede på en måde, så varmen breder sig i kroppen. Manden mener det her. Hans meget nærværende og bløde stemme forstærker stemningen af amourøst engagement og henførthed med lukkede øjne. Man kan føre lange drøftelser over det faktum, at en dansker så gennemført udtrykker sig på et fremmed kultursprog. Men det kan der være mange gode grunde til, og når det gøres så kompetent som her, nøjes anmelderen med at nyde resultatet og forblive i blindsmagningens teoretiske uvidenhed.

Musikken er indspillet i såvel Texas som i Danmark og indpakket loyalt og overskudsfyldt tilbagelænet af en række stærkt kompetente studiemusikere fra begge lokaliteter. Ved blot, som et enkelt, at nævne navnet Tim O`Brien, antydes niveauet – og Lysdal følger som nævnt godt med.

”Easy Heart” er en smuk og stemningsfyldt skive til udsøgt nydelse i en skumringsstund – gerne med en god bourbon ved hånden.