Lidt in love.

Underrubrikken henviser til en af de titler, som Laura Illeborg har udsendt, og som jeg selv blev forelsket i dengang. Nu har de to fine sangere indspillet et album sammen. To voksne damer, der har kendt hinanden længe, men har haft hver deres karriere. Laura Illeborg solo og med Jens Lysdal (og en gang Velvet). Sanne Nussbaum, klezmer dronning med Spielniks, Klezmertrio og Klezmorfobia samt et enkelt solo udspil.

Lad det være sagt straks. Det er et rigtigt dejligt udspil fra de to kvinder. Illeborg står for alle teksterne, Nussbaum for den fine musik. Og Illeborg skriver om det liv, hun lever og ser omkring sig. Livet her og nu. Hendes force er, at hun kan sige så meget i et enkelt og tilsyneladende ukompliceret sprog. Men det rummer dybder og genkendelighed, måske især hos andre kvinder. Sjove udspil, finurligheder i sproget. Ikke alle vil nødvendigvis forstå referencen til Solitudevej – et gammel hit fra 1953. Men når de to i sangen ”Okay at tude” synger, at ”jeg er fucked i min solitude” og ”jeg er stocked i min solitude”, så er det egentlig en skide skæg leg med ord. Solitude betyder også ensomhed.

For godt en uge siden præsenterede Illeborg & Nussbaum albummet.

Jeg må indrømme, at sangene lever endnu mere, når de charmerende damer giver dem live. Sangene lever bedre end, når man sidder derhjemme og lytter. De to stemmer passer så superfint sammen, og på scenen er der en sparring som sætter den fut i tingene, som de lidt melankolske sange kan mangle, når man lytter alene.

De to musikalske temperamenter fungerer virkelig godt sammen. Channe Nussbaums dramatiske og Illeborgs melankolsk–nordiske passer som hånd i handske til hinanden.

Det ved de nu, så mon ikke der kommer mere om kærlighed, sorg og glæde, om det almindelige liv, hverdagen – og hvad der ellers hænder.

Laura Illeborg har fire soloalbums bag sig og Hjertekamre sammen med Jens Lysdal. Det er det, hun kan – se ind i hjertekamre og skrive poetisk, lige til og lidt sjovt.

Channe Nussbaum har op mod 10 albums sammen med sine diverse bands. 13 sange med sjæl og mening, ærligt og uden forstillelse. Det er befriende. Der medvirker en række fantastiske musikere. Ingen nævnt ingen glemt. Men de burde alle nævnes. ” Illeborg & Nussbaum” ville ikke være det samme uden dem. Lyt, hør dem live.

http://illeborgognussbaum.dk/index.htm