drowned sessionDet dansk/færøske folk-rock band Drowned Session udgiver 22. maj i år en ny EP med otte nye engelsksprogede numre. Gruppen siger selv – lidt selvironisk – om udgivelsen .

”EP’en er bandets tredje og mest ambitiøse udgivelse på det færøske pladeselskab, TUTL. Hvor forgængeren HORSES EP ikke indeholdt et eneste omkvæd og generelt var bevidst underspillet, er Home To The Wind rig på omkvæd, højstemt kor og et par deciderede rocknumre.”

I forbindelse med udgivelsen turnerer gruppen rundt – ikke på spillesteder og ikke med strøm på, men akustisk og hjemme i stuerne hos en række af bandets fans! Ideen er hermed givet videre. Det kunne være sjovt – eller snarere inspirerende og nysgerrighedspirrende – at lave en privat fest med Drowned Session i centrum.

Gruppen, hvis navn vel lidt dystert og forhåbentlig ikke profetisk, må oversættes som ”Druknet koncert”, blev dannet i 2012. De siger selv, at deres ønske var at spille ”mørk og kompromisløs folkrock, inspireret af bl.a. Nick Cave And the Bad Seeds, 16 Horsepower og Mark Lanegan.” Det må siges at lykkes fint. Melodierne og fremførelsen lyder oftest særdeles tilbagelænet og lidt søvnigt, men der er netop ro over tingene. Og de ”folkede” instrumenter, banjo, mandolin, guitar m.fl. får alle god plads, så man kan nyde deres klang sammen med sangernes fine harmonier. Utroligt som en sprød banjo kan indramme teksterne med fine forsiringer!

De fire musikere, Atli Brix Kamban, Linus Carlsen, Niels Asger Svensson og Anja Brødstrup spiller smukt – og hvis melodierne af og til har lullet dig i søvn, så får teksterne dig op af stolen. I det omfang man kan forstå dem, selvfølgelig. Det er engelsk for viderekomne. Der er desværre ikke noget teksthæfte indlagt, og den endnu ret uudviklede hjemmeside, www.drownedsession.dk, giver ikke nogen hjælp. Men der synges – undertiden meget indadvendt – om alvorlige emner, bl.a. om Nicolai Bukharin, der blev slagtet af Stalin, og om drab på homoseksuelle. Derom handler indledningsnummeret ”The Death Of Jim Kerr”. Forsangeren Atli Brix Kamban siger selv om nummeret:

”The Death Of Jim Kerr” handler om en ven, som blev tævet ihjel på grund af sin homoseksualitet. Det er en episode, som jeg har haft svært ved at lægge bag mig, simpelthen fordi det er så uforståeligt. Jeg er født og opvokset på Færøerne, og der har debatten om homoseksuelles rettigheder raset i årevis. Men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor visse folk stadig kræver retten til at blande sig i andre menneskers kærlighed.”

Jeg ser frem til næste EP – eller tør man håbe på en CD/ LP/ eller 10 streaming-numre!