Flere folkemusikere er begyndt at spille på strengeinstrumentet ukulele. Men ikke mange har vovet at udgive et helt album udelukkende med musik på instrumentet, der oprindelig kom fra Hawaii og derfor også blev kaldt en hawaiiguitar.

Carsten Knudsen, der ellers behersker flere strengeinstrumenter, har valgt den fysisk lille ukulele til sit soloalbum, der indeholder ikke mindre end 19 numre, men dog kun varer ca. 40 minutter.  Han har selv komponeret 12 af disse, mens de øvrige spænder over musik af Chopin via Bent Fabricius Bjerre til George Harrison.

Det var egentlig Carsten Knudsens drøm at blive kendt som en dygtig musiker, men ved et tilfælde blev han landskendt som medlem af De Nattergale og blev i stedet berømt som komiker. Ikke mindst efter at The Julekalender rullede over tv-skærmen. Men nu gør komponisten, skuespilleren, musikeren, forfatteren og entertaineren et godt forsøg på den musikalske scene med sit nye album.

Carsten Knudsen kan sit kram og forstår at få mange forskellige klange, toner og melodier ud af ukulelen, så trods de mange numre bliver det ikke ensformigt at lytte til. Måske fordi kunstneren har formået at finde nogle smukke numre af andre komponister og puste nyt liv i dem, som eksempelvis Edward Griegs ”Morning Mood” og George Harrisons ”Here comes the sun”.

Men han kan skam også selv. ”Latency” og ”Seize the day” er et par smukke numre, som er værd at lytte til. Men især med de mere muntre toner i ”Flabbergasted”, ”Hot and Spicy” eller ”The Drunken Moose” beviser Carsten Knudsen ukulelens mange nuancer. For han styrer de fire strenge med suveræn hånd og får det optimale ud af det lille instrument.

Han har også indspillet en undervisnings-dvd på ukulelen, hvor han tager turen fra begynderstadiet til mere avancerede tekniker, som han også demonstrer med stor tydelighed på cd’en. Sidste år optrådte han bl.a. ved Tønder Festival og i Mariehaven, men han kan opleves live i Århus Musikhus 1. april kl. 14.00 ved en gratiskoncert i cafeen. Men man skal nok ikke forvente ”The Støvle Dance”, men et mere afdæmpet sæt på hans nye favoritinstrument.

http://www.carstenknudsen.dk/Carsten_Knudsen.html