Hun har fået det som en medfødt gave. Og hun har countrymusikken i blodet, og det hun eventuelt manglede fik hun ind med modermælken.

Carlene Carters forældre var June Carter og Carl Smith, der begge var blandt de største stjerner på countryhimlen i USA. June Carter, der er datter af den legendariske Maybelle Carter, blev skilt fra Carlenes far og giftede sig senere med ”The Man in Black” Johnny Cash, der således blev stedfar til Carlene. Hendes far, mor og stedfar er alle blev æret ved at komme i ”Country Music Hall of Fame” i Nashville.

Og gennem årene har hun ofte stået på scenen med både sin mor og stedfar. Men hun begyndte også at stå på egne ben, og var i sine unge år rocksangerinde, hvilket også smittede af på nogle af hendes senere countrysange og melodier.

“Jeg har optrådt solo i 32 år og har været i Danmark flere gange, og jeg nyder det hver gang. Jeg har fået gode venner her og har mange dejlige fans, så jeg nyder det her. Men det er første gang jeg optræder ved Country Festivalen her,” fortæller Carlene Carter.

Det er foreløbig blevet til 9 albums og 3 opsamlingsalbums, og derforuden 6 musikvideoer for den 54-årige Carlene Carter forklarer: ”Jeg har flere projekter i gang i øjeblikket, både med nye sange og turneer. Jeg er altid klar med noget nyt. Når man er singer-songwriter dukker der altid noget op. Og jeg elsker at stå på scenen og dele mine sange med andre. Jeg håber altid, at publikum får noget ud af mine sange, også selv om det er noget andet end jeg selv får ud af dem.”

Sangerinden fortæller om de første år af karrieren: ”Da jeg havde indspillet fem albums, måtte jeg fortælle pladeselskaberne, at jeg var country sangerinde, og nærmest var en country rocking sild. Men hvem interesserer sig for hvilken genre man spiller? Så bare de vil lade os spille det vi gør. Jeg synes i øvrigt, at countrymusikkens genre er blevet mere snæver, og det er sådan i denne industri, at man måske sidder i sin dagligstue og skriver en sang, og før man ved af det, så er den måske nummer et på hitlisterne. Det har måske taget 20 minutter at skrive teksten, men ved et lykketræf kan det ændre ens liv fuldstændigt. Og så kan man spørge sig selv, hvad skete der egentligt? Men man ved aldrig om det sker eller hvornår det sker.”

To år efter, at hendes berømte stedfar Johnny Cash var død, blev der i 2005 lavet en film om ham, hans liv og hans familie, og dermed også Carlene Carter.

”Da filmen ”Walk the Line” kom frem, havde jeg svært ved at se den, der gik faktisk flere år inden jeg så den i sin helhed. For den handlede jo om min nærmeste familie, men det var jo alligevel ikke dem. Men når jeg ser filmen nu, ser jeg den som en historie, men der er stadig underligt for mig at se den. Men skuespillerne spiller godt, og historien kommer faktisk meget tæt på virkeligheden.”

Carlene Carters far Carl Smith døde i januar 82 år gammel, og betød meget for hende, så da snakken falder på faren får tårerne frit løb hos sangerinden. ”Min far var en fantastisk mand. Han red en tur på sin hest hver dag og passede selv sin gård til det sidste. Og så lavede han en masse rigtig god musik.”

Og det gør datteren også. Selv om der er løbet en del vand i åen, siden hun havde sine store hits i firserne og først i halvfemserne, så fejler stemmen ikke noget. Det viste hun ved den efterfølgende koncert, at hun kan leve op til sin families stolte country traditioner.