Spillestedet i Ballerup har igennem 14 år haft et stort, tro fast publikum til deres folk-koncerter i koncertrækken ”Skotsk-Irsk Scene”. Sidste efterår lancerede man så Ny-folk serien, og herunder kan du se nogle de planlagte koncerter i begge serier frem mod jul.

Flere koncerter er allerede afviklet, og nu venter på Ny-folkscenen Tamra Rosanes, Rebekka Thornbech og Cisser med hver deres unplugged soloversion af americana-folk/bluegrass/country. Koncerten er d. 1. oktober og sker i forlængelse af Ballerup Biblioteks USA-festival i anledning af det amerikanske præsidentvalg. De tre sangere/sangskrivere skiftes til at synge og ind imellem samtaler de tre kunstnere om musikalsk inspiration, om amerikansk folkemusik, om oplevelser fra Nashville og andre rejser og meget andet.

Kristian Bugge, Sonnich Lydom, Morten Alfred Høirup Pressefoto

Kristian Bugge, Sonnich Lydom, Morten Alfred Høirup Pressefoto

8. december kan man glæde sig til svensk-danske Fastpoholmen, der beskrives som ”Morricone-inspireret western møder smålandsk afroguitar og skaber skovreggae. Det lyder vældig kulørt på den absolut spændende måde. Så hvad med en før-julegave? Vinter/forår 2017 byder på bl.a. Lydom, Bugge & Høirup i Gangspil, som giver rundvisning i folkemusikkens Danmark.

På den keltiske scene gælder det irske Lynched 4. oktober med deres unikke version af traditionel irsk musik med tidligt udspring i folkpunk, og den 18. står fiddler Frankie Gavins på scenen med sin udgave af en af de gode, gamle grupper De Dannan.

Nutidig kelt-folk med trad-rødder byder MacPolvo på d. 8. november, og 13. december, spiller dansk-irske The Happy River Band. Blandt forårets musikere kan man bl.a. opleve Kris Drever i februar. Udover disse to koncertrækker byder Baltoppen på al mulig anden musik med mere.

Måske er der stadig årskort at købe, men er de udsolgt nu, kan man købe billetter til de enkelte koncerter. Se meget mere på www.baltoppen.dk