Årets festival nummer tre afholdes d. 1. – 2. marts i Rinkenæs, når Back to the Roots Festival slår dørene op for tredje år i træk.

Jesper Gloor

Fællesskabet med god musik, mad og hygge er i højsædet i det sønderjyske. Når skolelederen fra Rinkenæs Skole, Ulla Brommann, har åbnet festivalen fredag, går det løs med den musikalske del af festivalen. Der startes med Jesper Gloors festivalsang sammen med skolens kor. Så følger kvartetten Ronald Mossom Band med americana, blues og folkrock, hvor størsteparten af bandets musik er skrevet af guitaristen Ronald Mossom. Back to the Roots Session Band med musikere fra Irland, Schweiz og Danmark fortsætter, inden der sluttes af med jamsession.

Lørdag kan man bl.a. opleve Tom Brakl, Jesper Gloor, Annette O’Driscoll med flere i en Singers Afternoon. Duoen FAZE’N’MIR har gennem næsten fire år optrådt med folk og blues på deres repertoire og har spillet på flere festivaler. Der bliver country og rock på programmet, når Southern Comforts står på scenen med færingen Rogvi Sigurdsson i front.

Inden festivalen afsluttes med en jamsession, kan man nyde All My Exes & J. Tex, der uden tvivl sætter gang i festen med festlige og svingende country-, blues- og folktoner blandet med lidt mere stilfærdige numre.

Billetter kan købes via  https://www.billetsalg.dk/Event/Back%20to%20the%20Roots%20Festival%202019

På lørdag 2. februar er der Vinterfestival i Træden, og i den efterfølgende uge går det løs med Strib Vinterfestival.