Tyvstarten går med polkacafé i Bjedstrup, hvor studerende fra folkemusiklinjen i Odense giver koncert og spiller op til dans, altså den 21.1.

Festivalen begynder ellers traditionelt med en kirkekoncert 25. januar med Prisme og Caramba. Førstnævnte spiller nordisk og keltisk musik, mens Carambas sætliste indeholder folkemusik fra hele verden.

Torsdag byder på omegnskoncerter, hvor Modvind, FairFolk, Snuptaw, Mugshots, Irish Slice og Mindst4 står man ikke haft mulighed for at høre Irish Slice torsdag, kan man fredag eftermiddag besøge Admiralen i Silkeborg, som denne dag bliver omdannet til en irsk musikpub. Uanset vind og vejr bliver der om aftenen mulighed for at lytte til Calypso fra Caribien, når The Original Danish Polcalypso Orchestra går på scenen, som efterfølgere til Maltekspressen på Rampelys i Silkeborg, som jo er omdrejningspunktet for festivalen.

Det er også på Rampelys, at det går løs igen allerede lørdag middag, når Jacob Fischer Trio og Francisco Cali indtager scenen. De bliver om aftenen afløst af Strings and Skins, anført af Michael Wedgwood. De spiller folkrock og country. Fem lokale musikere udgør Hånd Plugged, og de spiller lørdag aften på Admiralen.

Lørdag eftermiddag bydes på den sædvanlige gratis koncert på Jysk Musik- og Teaterhus, hvor der plejer at være fuldt hus. Her spiller trioen Skiftespor sammen med Maja Kjær Jacobsen, og som noget nyt vil der også være workshop forud for koncerten, og deltagerne herfra vil få mulighed for at deltage med enkelte numre under eftermiddagens koncert.

Dupont Cajun Band afslutter årets første festival søndag eftermiddag på Audonicon i Skanderborg.

http://midtjyskfolkemusikfestival.dk/index.php